Home » Gjester fra Norge besøkte Ostrowiec som en del av «Cities from Nowa»-prosjektet – Radio Ostrowiec

Gjester fra Norge besøkte Ostrowiec som en del av «Cities from Nowa»-prosjektet – Radio Ostrowiec

by Erlend Loe

Foto Anna Sledzińska

Prosjektet «Ostrowiec Świętokrzyski – Cities of Nowa», som gjennomføres takket være penger fra de såkalte norske fondene, er allerede halvveis. De tidligere aktivitetene ble oppsummert med deltakelse av gjester fra Sogndal. Representanter for lokale myndigheter, gründere og unge mennesker kom til Ostrowiec.

De norske midlene skal brukes til prosjekter som omhandler generell integrering, særlig aktivisering av unge innbyggere, læring av entreprenørskap, men også å bygge og gjenopprette lokal identitet.

– Vi observerer denne benchmarkingen, som er på et veldig godt nivå i vår søsterby Sogndal, vi beundrer og lærer. Denne byen er et godt eksempel, 40 prosent av innbyggerne er unge mennesker – sier Artur Łakomiec, visepresident i Ostrowiec.

Programmet inkluderer opprettelsen av et ungdomsbyråd og Ostrowiec Education and Entrepreneurship Integrator, installasjon av utstyr for funksjonshemmede barn på lekeplasser og en omfattende renovering av etterutdanningssenteret er planlagt. En ny monografi om Ostrowiec Świętokrzyski blir også laget.

– Publikasjonen vil bestå av cirka 400 sider. Dette vil være historien til byen vår, fra grunnleggelsen til moderne tid. Det vil være et viktig element i utdanningen for barn og unge, men også materiale for historieinteresserte – forklarer Artur Łakomiec.

Prosjektet er for tiden verdt over PLN 21 millioner, finansieringen beløper seg til over PLN 17 millioner.

I høst besøkte representanter fra Ostrowiec den vakkert beliggende byen Sogndal. Denne gangen fikk en delegasjon på over 20 personer fra Norge muligheten til å besøke byen vår og dens omgivelser.

/sla/

Tagger: Norske fond, byer fra bunnen av, Norge, Ostrowiec, prosjekt, viktig

You may also like

Leave a Comment