Home » Norge begynte å nekte beskyttelse til visse kategorier av ukrainere

Norge begynte å nekte beskyttelse til visse kategorier av ukrainere

by Catherine Monroe

Norge har allerede nektet midlertidig beskyttelse til flere ukrainere som enten kom fra «trygge» regioner eller ikke bodde i Ukraina på tidspunktet for Russlands storstilte invasjon i 2022. Dette melder NRK, skriver European Pravda.

Les Finansdepartementet på Instagram: de viktigste nyhetene om investeringer og finans

Den norske regjeringen har varslet en rekke innstramninger for både ukrainere og flyktninger fra andre land.

< p >Justisminister Emilia Enger Mehl sa at Norge står overfor en flyktningkrise.

– Vi må tilbake til konkrete tiltak. «Det er imidlertid ingen tvil om at høyere (besparelser) er mulig,» sa Mehl.

I vår varslet den norske regjeringen tøffere tiltak mot flyktninger fra Ukraina, også fordi så mange av dem har ankommet landet siden starten av den store krigen i februar 2022.

«Vi har over 80.000 ukrainere i Norge. Det er mer enn i hele Finnmark. «Vi må ta tiltak som lar oss beskytte de mest trengende,» sa hun.

Flere ukrainske flyktninger har allerede fått avslag på asyl, bekreftet Mehl i et intervju med NRK.

Ikke tvangsutvist

Ingen ble imidlertid kastet ut med tvang. Noen har ingen overnatting.

I mai kom det frem at regjeringen hadde innført en individuell tilnærming til å vurdere søknader fra ukrainere. Dette rammet spesielt ukrainerne som ikke var i hjemlandet da krigen brøt ut.

Da ble det grunnleggende prinsippet om kollektivt forsvar av alle ukrainere introdusert, men dette sluttet å fungere med starten av krigen. Det betyr at personer som ikke oppfyller kravene til kollektiv beskyttelse, ikke får oppholdstillatelse.

Dette gjelder spesielt for personer som har dobbelt statsborgerskap eller som bodde i et annet land før de kom inn i landet.

Men tillatelse kan også nektes personer som kommer fra en region som anses som trygg av norske myndigheter. I begynnelsen av september ble listen over regioner som anses som trygge utvidet til å omfatte Lviv Oblast og Lviv, Volhynia, Zakarpattia, Ivano-Frankivsk, Ternopil og Rivne-regionene.

– Dette er Migrasjonsdepartementets egen vurdering, men jeg mener den er riktig i den situasjonen vi befinner oss i nå. «Ukraina har en krigsfront som er brutal og forferdelig, men det er også deler av landet hvor fiendtligheter ikke forekommer så ofte,» bemerket Mehl.

Ukrainere fra andre regioner har fortsatt rett til kollektiv beskyttelse. Mel svarte imidlertid ikke på om denne regelen vil gjelde neste år.

«Vi har alltid sagt at dette er midlertidig beskyttelse for ukrainere. «Dette fortsetter foreløpig fordi krigen fortsatt pågår,» sa hun.

minfin.com.ua

You may also like

Leave a Comment