Home » Norge begrenser beskyttelsen for flyktninger fra Ukraina

Norge begrenser beskyttelsen for flyktninger fra Ukraina

by Catherine Monroe

Seks ukrainske regioner er erklært trygge av myndighetene i Oslo. Asylsøkere fra disse landene kan ikke regne med automatisk innvilgelse av vergemål. Regjeringen innrømmer at mulighetene for å hjelpe flyktninger fra Ukraina er i ferd med å ta slutt.

Det nye regelverket trer i kraft i dag. Asylsøkere i Norge Ukrainere som bodde i regionene Lviv, Volhynia, Ivano-Frankivsk, Zakarpattia, Ternopil og Rivne, humanitær hjelp gis ikke automatisk. Utlendingstjenesten (UDI) har klassifisert disse delene av Ukraina som trygge og søknadene til flyktninger som kom til Norge fra disse områdene undersøkes individuelt.

Flyktninger med dobbelt statsborgerskap kan heller ikke dra nytte av kollektiv beskyttelse, heller ikke de som ikke var på Ukrainas territorium da den russiske føderasjonens fullskala aggresjon begynte.

85 tusen flyktninger i Norge

Norge har så langt tatt inn 85.000 ukrainere som flyktet fra krigen. I første halvår i år falt antallet nye saker med 40 %. sammenlignet med tilsvarende periode i 2023. Likevel innser myndighetene i Oslo at det ikke lenger er nok boliger til de trengende og sosialvesenet begynner å bli overveldet.

«I sammenligning med andre land som vi naturlig sammenligner oss med, f.eks. B. (andre) nordiske land, ikke aksepterer et uforholdsmessig antall fordrevne, sa Emilie Enger Mehl, justis- og beredskapsminister, på en pressekonferanse fredag.

Restriksjonene gjelder ikke familiemedlemmer til personer som allerede mottar humanitær bistand i Norge. Den som allerede har søkt asyl trenger heller ikke bekymre seg. Det nye regelverket gjelder heller ikke for pasienter og rekonvalesentanter fra Ukraina som er til behandling på norske sykehus.

Mieszko Czarnecki fra Oslo (PAP), sek

»» Besøk wgospodarce.pl på GOOGLE NEWS for å følge daglige oppdateringer.

»» Les om aktuelle økonomiske og finansielle hendelser her:

Rafako-saken. Hvorfor lar statskassen selskapet smelte ned?

Dette våpenet kreves ikke lenger uten tillatelse – det er sendt inn søknad fra politiet

Det har begynt. Opptil fire tusen og 9 tusen vil bli utgitt. PKP Cargo og Poczta Polska protesterer

»» Intervju med redaktør Joanna Buczyńska om hva som vil skje med eiendomsprisene i oversvømmede områder? på wPolsce24 TV – se her:

You may also like

Leave a Comment