Home » Krakow. Nødlanding av et Wizz Air-fly med 231 passasjerer om bord – Podróże Wprost

Krakow. Nødlanding av et Wizz Air-fly med 231 passasjerer om bord – Podróże Wprost

by Peter Østbye

Onsdag morgen nødlandet et fly tilhørende det ungarske flyselskapet Wizz Air på Krakow-Balice lufthavn. Airbus A321, som fløy fra hovedstaden i Lillepolen til Stavanger i Norge, fikk flyproblemer og returnerte til Krakow. Det var 231 passasjerer og 7 besetningsmedlemmer om bord. Ifølge flyselskapets pressekontor mottok de reisende måltidskuponger og dro fra Polen med et annet fly.

Nødlanding i Krakow

Passasjerer på fly W62043 dro fra Krakow kl. 05.48 den 24. juli, 18 minutter etter planlagt avgangstid. Wizz Air Airbus A321 skulle ankomme Stavanger på sørvestkysten av Norge etter drøye to timers flytur. Dessverre, kort tid etter start, møtte pilotene en ukjent feil som hindret videre flyging i luften. Kort tid etter å ha nådd marsjhøyde bestemte mannskapet seg for å returnere til den internasjonale havnen i Balice. Flyet fløy over Częstochowa og landet etter noen minutter trygt på asfalten til Lesser Poland Airport. Det var totalt 238 personer om bord: 231 passasjerer og 7 besetningsmedlemmer. Ingen ble skadet.

«Den 24. juli, under flygning W6 2043D fra Krakow (KRK) til Stavanger (SVG), operert av fly 9H-WBU, oppsto det et teknisk problem med motor nummer 2 kort tid etter start. I følge de etablerte sikkerhetsprotokollene, «Kapteinen annonserte PAN-PAN-signalet og tok en beslutning om å returnere til avgangsflyplassen,» rapporterte pressekontoret til flyselskapet Wizz Air.

Etter ankomst Krakow gikk de reisende av flyet og mottok måltidskuponger. Passasjerene ble fraktet med et erstatningsfly som lettet fra Krakow klokken 13:37 UTC og landet i Stavanger klokken 14:41 UTC uten noen forstyrrelser. «Alle prosedyrer ble utført korrekt, noe som viser profesjonaliteten og erfaringen til vårt mannskap i å håndtere situasjonen effektivt. «Vi beklager eventuelle ulemper og takker passasjerene for deres forståelse og samarbeid,» leser vi.


Problemer med Wizz Air

Dette er ikke de eneste problemene det ungarske lavprisflyselskapet har hatt den siste tiden. For noen dager siden ble polakker som kom hjem fra ferie arrestert på flyplassen. Flyets avgang fra Mallorca til Warszawa skulle ha blitt flere timer forsinket, men endte med natteventing i terminalen. De reisende fikk ingen hjelp fra flyselskapet til å bestille overnatting, så de måtte overnatte på flyplassen med hele familien. Til syvende og sist fløy de reisende fra Spania til Polen søndag klokken 14.30 i stedet for klokken 19.15.


Les også:
LOT kunngjør en ny retning. Havet, sandstrender og monumenter venter på polakkene
Les også:
Ryanair-aksjene er i minus. Hva sier Michael O’Leary om dette?

You may also like

Leave a Comment