Home » Norge skal bygge et gjerde på grensen til Russland. Lynraskt tempo

Norge skal bygge et gjerde på grensen til Russland. Lynraskt tempo

by Peter Østbye

– Grensegjerdet er veldig interessant, ikke bare fordi det kan virke avskrekkende, men også fordi det inneholder sensorer og teknologi som kan oppdage om folk nærmer seg grensen, sa justisminister Emilie Enger Mehl. Hun la til at et slikt tiltak kunne brukes både på hele grensen og på deler av den. Den norsk-russiske grensen er 198 km lang.

Den norske regjeringen er klar til å «stenge grensen på kort varsel». Han vurderer ulike tiltak

Enger Mehl sa til NRK at regjeringen Norge er klar til å «stenge grensen på kort tid». — Vi vurderer flere tiltak. Dette kan omfatte bemanning, inngjerding, grenseovervåking og aktiviteter rundt Storskog grensestasjon for å styre trafikken, forklarte hun.

Ifølge AFP-byrået er den norske grensestasjonen Storskog i dag omgitt av et 200 meter langt og 3,5 meter høyt gjerde som ble satt opp i 2016. Et år tidligere kom migranter og asylsøkere til Norge fra Russland.

Fortsettelse av materialet under videoen

Politimesteren støtter styrking av grensevernet. – Det ville virke avskrekkende.

Justisministeren får støtte av politimesteren i Finnmark, Norges største distrikt. Ellen Katrine Haetta ønsker også å styrke grensekontrollen. Hun mener at et slikt gjerde i Norge kan hindre ulovlig grensepassering. – Jeg tror det vil virke avskrekkende for folk som vil reise ulovlig inn i Norge eller reise ulovlig fra Norge til Russland, sa Haetta, sitert av NRK.

You may also like

Leave a Comment