Norge var den første rivalen
polsk landslag
på lekene i Tyskland
EM i håndball.
Dette er det femte laget i det siste EM og det sjette laget i verdenscupen som finner sted i 2023. Resultatene fra de siste turneringene ble imidlertid glemt fordi de siste kampene som ble spilt ikke gikk som forventet for trener Jonas Willes lag. Nordmennene deltok i Golden League-turneringen i Danmark, hvor de tapte mot Egypt, spilte uavgjort mot vertene og beseiret Nederland.

Nederlaget mot Egypt var spesielt smertefullt for nordmennene. – En ekstremt mislykket generalprøve før EM, spesielt siden vi ledet 13:10 etter første omgang. Senere knuste egypterne oss rett og slett, kommenterte TV-stasjonen TV2. Treneren for det norske landslaget, Jonas Wille, er imidlertid av den oppfatning at resultatene fra de tre kampene i Danmark ikke er viktige og kampene er mer i treningsøyemed. – I EM blir det annerledes fordi det blir et innsatsspill og spillerne mine vil være mer motiverte – forklarte han.

Håndball-VM: Polens nederlag mot Norge

De polske representantene så heller ikke på sine nærmeste rivaler gjennom prismet til resultatene fra den danske turneringen. Marcin Lijewskis spillere la vekt på kvaliteten på nordmenn som spiller i sterke europeiske klubber. – Dette laget er i en klasse for seg. De spiller alle i veldig sterke klubber. «Mange av dem har spilt i Bundesliga i årevis, så jeg hadde muligheten til å bli kjent med dem,» understreket Maciej Gębala.

De hvite og røde kjente motstandernes klasse og lærte det på den harde måten. Starten var veldig bra, da Lijewskis spillere tok ledelsen 3-0. Motstanderne scoret først sitt første mål i det 5. minutt og utlignet et øyeblikk senere. Fra poengsummen 3:3 utvidet de konsekvent ledelsen og kontrollerte hele konkurransen.

Keeper Jakub Skrzyniarz gjorde sitt beste for å holde det polske laget inne i kampen, men han klarte det ikke alene. Hans offensive kolleger presterte fryktelig, var sørgelig ineffektive og gjorde mange enkle feil. Ved pause tapte de 10:15, og til slutt tapte de til og med med 11 mål.

Det hvit-røde lagets rival på lørdag blir Slovenia, som uventet slet med Færøyene. Etter 30 minutters spill var stillingen 13:13, men til slutt kunne laget fra Balkan nøye seg med to poeng. Stillingen var 32:29.

Polen – Norge 21:32 (10:15)