Home » 100 000 mennesker nådde Litauen. Janssen vaksinedoser fra Norge

100 000 mennesker nådde Litauen. Janssen vaksinedoser fra Norge

by Thure Lindhardt

Mandag ble 100.000 levert til Litauen. Dosene av Janssen-vaksinen som Litauen lånte fra Norge i bytte mot samme mengde Comirnaty-vaksine. De resulterende vaksinene kommer til lokalsamfunnene i midten av uken og skal brukes til å vaksinere befolkningen i vaksinasjonssentre, mobile vaksinasjonssentre samt hjemme og i bedrifter.

En vaksinelåneavtale ble signert med Norge 21. juli. Det var Norge som svarte på Litauens tidligere oppfordring til europeiske land om å låne Janssen (produsent Janssen Pharmaceutica NV) vaksiner, som for tiden blir stadig mer populære i vårt land. Det er praktisk for allmennheten at kun én dose gis, slik at en ny vaksinasjon ikke er nødvendig.

Norge har på sin side søkt om lån fra Comirnaty (produsent BioNTech og Pfizer). 100 620 doser av denne vaksinen har allerede dratt til Norge.

Lånte vaksiner skal betales tilbake. Dette tilfellet av vaksinelånet er en engangsavtale, men videre samarbeid i fremtiden er ikke utelukket.

Litauen har reservert nesten 700 tusen. Janssen vaksinedoser skal leveres innen utgangen av dette året. Men mengdene som mottas i dag er for små til å dekke samfunnets behov – kun om lag 92 000 er mottatt så langt. Doser av denne vaksinen.

Litauen bestilte 3,7 millioner vaksiner fra Comirnaty i år. Doserer og har for tiden nok, omtrent en halv million doser. Menighetene har mer enn 40 000. 460 000 ubrukte doser Comirnaty ble brukt. Bokser oppbevares på lageret til Senter for helseberedskap og i behandlingsrom med nødvendig kjøleutstyr.

I tillegg mottar Litauen jevnlig rundt 100 000 flere hver uke. Comirnaty-vaksinedoser.

SAM pressekontor

You may also like

Leave a Comment