Home » 2021 var et «flott år for Paul Wurth»

2021 var et «flott år for Paul Wurth»

by Peter Østbye

Med 641 millioner euro i nye bestillinger, mer enn 60 % mer enn 2021, og et resultat etter skatt på 23,7 millioner euro (sammenlignet med 4,9 millioner euro i 2020), signerte Paul Wurth «et utmerket år», understreket konsernsjefen Georges Rassel, ved hovedkvarteret til gruppen, som ble 100 % eid av den tyske SMS Group i april 2021.

En rekord på ti år som etter hans mening «kan forklares med det utvidede utvalget av digitale løsninger og teknologier for å redusere utslipp. Dekarbonisering er en viktig del av vår vekststrategi og begynner å bære frukter.»

Men mens de venter på å gå over til 100 % grønt stål, står gruppen på to bein. Med en produksjonskapasitet på én milliard euro for ett tonn stål, vil det være nødvendig med investeringer på opptil 100 milliarder euro.

Kontrakter i Russland fryses inntil videre

Tallene bør imidlertid også ses i lys av russiske ordre. Den største ordren, signert av Russlands Magnitogorsk Iron & Steel Works (MMK), har vært «frosset på ubestemt tid» siden 10. mars, sa Paul Wurths administrerende direktør. Blått og gult flagg for støtte til Ukraina Midt under presentasjonen angir industrimannen at han har fryst alle sine aktiviteter i Russland. – Annen arbeid enn sikkerhetskritisk vedlikehold vil ikke fortsette, sa han. Gruppen gjorde alt den kunne for å eksfiltrere de fem medlemmene av teamene deres som var stasjonert i Mariupol. «Vi hørte ikke mye fra dem på grunn av strømproblemene, men de klarte å komme seg ut av byen ganske tidlig. Tre ukrainske kvinner har ankommet Luxembourg. Vi har innført alle sanksjoner og støtter selvfølgelig alle ukrainere. Internt organiserte vi et fond som vi samlet inn 150 000 euro med og ledelsen bestemte seg for å doble summen.

Hvis Russland står for 40 % av nye ordre signert i 2021, bør MMK også ønske Blue BF-teknologi velkommen: en syngass, en blanding av hydrogen og karbonmonoksid, hvis bruk kan bidra til å redusere mengden av fast karbonholdig brensel som kreves for å gjøre det betydelig. fortsette å redusere reaksjonen i masovnen, og til og med i en eksisterende masovn, noe som gjør det mulig å gå mye raskere. Syntesegass injiseres i masovnsfartøyet, noe som reduserer CO2-utslipp og øker jernfremstillingsproduktiviteten.

Tegn på interesse for hans diversifisering når det gjelder produkter og kunder, avsluttet Paul Wurth
et prosjekt i Dilligen
og en annen i Sverige som går på 100 % hydrogen. 2022 bør rime med lanseringen av et grønt drivstoff for luftfart, Norges norske e-fuel, og forventet ankomst til Luxembourg. Hva viser interessen til teknologiene.

Strategisk diversifisering

Dette illustreres også av resultatene til de to 100 % datterselskapene, på den ene siden CTI Systems under ledelse av Bob Greiveldinger og på den andre siden Geprolux under ledelse av Anne-Sophie Solvi.

Den første, som spesialiserer seg på tunge industriverktøy, registrerte en økning i ordreboken fra 45 til 62 millioner euro og en positiv ebitda hos kunder som Alunorf eller flyprodusenten Airbus eller kinesiske Comac eller til og med, i Luxembourg, Ceratizit, Avery Dennison og B Medical systems.

Den andre, som gir råd og støtter gjennomføringen av store prosjekter, jobbet for KAD i Europaparlamentet, for det nye føderale brannvesenet og redningssenteret i Gasperich og for det nye føderale fotballstadionet. I 2021 signerte fru Solvi og hennes team ledelsen av koordineringen av trikkelinjen til Hollerich, ledelsen av BIM for den nye togstasjonen i Bettembourg eller det nye skolekomplekset ved Reuler i Clervaux.

“Her we go!” konkluderte administrerende direktør i Paul Wurth, for å minne om at tilstedeværelsen av SMS Group, et datterselskap av Weiss Family Foundation, ikke endrer noe for de 642 av de 1 852 ansatte som jobber i Luxembourg. I fjor kjøpte den eneste aksjonæren ikke bare 40,8 % av staten, men returnerte også 17 millioner euro til hovedstaden, forseglet lanseringen av en Paul Wurth-stol overlatt til Bradley Ladewig og fremmet byggingen av gruppen i 2024 nytt hovedkvarter. overlatt til Metaform, noen hundre meter fra dagens hovedkvarter [et que nous vous présenterons dans un papier séparé pour être plus exhaustif, ndlr.].

You may also like

Leave a Comment