Home » Et litauisk lik antas å ha forsvunnet i Norge etter at raset ble funnet

Et litauisk lik antas å ha forsvunnet i Norge etter at raset ble funnet

by Elite Boss

Så langt er 9 av 10 ofre funnet, den siste savnede på mandag skal ha vært litaueren R. Lasinskienė.

Pårørende til offeret skal ha blitt informert.

Selv om det lokale politiet ennå ikke har bekreftet dette, kan det ifølge det litauiske utenriksdepartementet dreie seg om en savnet litauer.

– I følge utenriksdepartementet ble liket av en savnet litauisk statsborger funnet i morges, sa det litauiske utenriksdepartementet i en uttalelse til BNS.Polititalsmann Oystein Stavdal Paulsen sier til BNS at han foreløpig ikke kan bekrefte om det var liket av den 49 år gamle litauiske statsborgeren Rasa Lasinskienė. Ifølge ham skal levningene snart sendes til obduksjon, som vil bekrefte både identiteten til offeret og dødsårsaken.

Ifølge norsk politi ble levningene funnet rundt klokken sju i ruinene av nedre del av raset. Liket ble funnet av gravemaskinføreren.

portal lrt.lt Ramūnas Lasinskas, ektemannen til den savnede litaueren R. Lasinskienė, bekreftet at hun hadde mottatt triste nyheter fra politiet.

Han sa at liket ble funnet 50 meter fra stedet det ble rettet mot.

Dagbladet.no melder at redningsmenn for tiden prøver å trekke ut liket.

– Det er selvfølgelig en stor tragedie, men det er også en lettelse at alle ofrene endelig er funnet, sier ordfører Anders Østensen i Asko.

Ifølge ham vil byen nå kunne snu denne smertefulle siden og begrave ofrene på riktig måte.

Politiet har foreløpig ikke offisielt bekreftet funnet av liket, en obduksjon blir utført.


Et litauisk lik antas å ha forsvunnet i Norge etter at raset ble funnet

Norske nødetater 5. januar. sa at han mistet håpet om å finne overlevende etter raset, begravde mange hus i landsbyen Asko og drepte ti mennesker.

– Vi håper ikke lenger å finne folk i live etter raset, sa Ida Melbo Oystese, leder i Øst-distriktspolitiet, på en pressekonferanse.

«Vi søkte alle stedene der de overlevende sannsynligvis ble funnet. Vi gjorde alt vi kunne, sa Melbo Oystese.

Raset falt inn i landsbyen Asko i begynnelsen av 30. desember, 25 km nordøst for Oslo. Om morgenen.

I en bygd på fem tusen mennesker regnes et skred på minst ni bygninger med over 30 leiligheter som det høyeste antallet menneskeliv i moderne norsk historie. Minst tusen mennesker er evakuert. Noen av bygningene ble sittende fast på kanten av et 300 meter bredt og 700 meter langt basseng.

Den eksakte årsaken til ulykken er foreløpig ikke kjent, men på stedet for en flyteleire i Norge og Sverige har det gått et skred som kan omdannes fra en fast til en halvflytende masse. Ifølge eksperter kan Treiblehm, mye nedbør og fuktig vintervær ha bidratt til dannelsen av skredet.

I 2005 advarte norske myndigheter om bygging av hus i et «høyrisikoområde» fra jordskred, men bygninger fortsatte å dukke opp senere.

Det er strengt forbudt å bruke informasjon publisert av DELFI på andre nettsteder, i media eller andre steder, eller å distribuere vårt materiale i noen form uten samtykke, og dersom samtykke er innhentet, må DELFI oppgis som kilde.

You may also like

Leave a Comment