Home » Blodig angrep i Norge – folk begynte å skyte fra baugen, det er døde

Blodig angrep i Norge – folk begynte å skyte fra baugen, det er døde

by Elite Boss

– Dessverre kan vi bekrefte at flere skadde og dessverre flere personer ble drept i hendelsen, sa Oyvindas Aas, sjef for Kongsberg bypoliti, på en pressekonferanse.

– Mannen som begikk forbrytelsen ble arrestert av politiet og er, ifølge våre opplysninger, den eneste involverte personen, legger betjenten til.

Politimesteren sa det var en «konfrontasjon» mellom politiet og angriperen under angrepet i Kongsberg, men forklarte ikke i detalj.

Ifølge allmennkringkasteren NRK er det minst fire dødsfall. Ifølge politiet gikk den mistenkte rundt i byen og skjøt piler mot folk. Ifølge O. Aas ble flere personer skadd i butikker.

Rundt 18.30. Motivene for angrepet i flere lokale Kongsberg-sentre ved lokal tid (19.30 Litauen) er fortsatt ukjent, men politiet utelukker ikke insentivet.

– Gitt hendelsesforløpet sier det seg selv at det er et terrorangrep, sa Aas. — Fangen ble ikke intervjuet, så det er for tidlig å si noe om motivene hans.

Politiet sa at den mistenkte var pågrepet i nabobyen Drammen, men ga ikke ytterligere opplysninger om ham.

– Andre personer blir ikke aktivt oppsøkt, sa Aas.

TV2 meldte at mannen også hadde kniv og andre våpen.

De skadde ble brakt til sykehus. Politiet har ikke oppgitt antall ofre eller tilstanden deres.

En pil flagrer i veggen

Politiet beordret folk til å holde seg hjemme; Tjenestemenn stengte flere blokker. TV-rapporter viser ambulanser og væpnet politi som ankommer stedet.

Et helikopter og en gruppe eksplosiveksperter ble også sendt til stedet.

Et bilde lagt ut av et vitne til hendelsene som viser en svart pil fanget i veggen ble lagt ut på NRKs nettsider.

Norge har tradisjonelt vært et fredelig land, men høyreekstreme angrep har skjedd de siste årene.

Ekstremisten Anders Behring Breivik drepte 77 mennesker i et dobbeltangrep 22. juli 2011.

AB Breivikas satte først fyr på en minibuss lastet med eksplosiver i hovedstaden Oslo ved Statsministerens kontor. Han dro senere til den nærliggende øya Utioja og skjøt dusinvis av mennesker der i en sommerleir med ungdom på venstresiden.

I august 2019 skjøt nynazisten Philip Manshaus mot en moské i utkanten av Oslo. Etter hvert klarte de tilbedende å holde ham tilbake; Ingen ble hardt rammet i denne hendelsen.

Imidlertid hadde Ph. Manshaus tidligere skutt sin 17 år gamle søster som ble adoptert i Kina. Statsadvokaten beskrev handlingene hans som en «rasistisk handling».

Norske sikkerhetstjenester har også avverget flere planlagte jihadistangrep i landet.

You may also like

Leave a Comment