Home » [24tp.pl] En enkel idé til en varm høstfrokost

[24tp.pl] En enkel idé til en varm høstfrokost

by Thure Lindhardt

En rask og pålitelig oppskrift på pannekaker

Pannekaker omtales ofte som amerikanske pannekaker – og det med rette. Oppskrift på pannekaker Den ble skapt i Amerika blant kolonistene som kom fra Vest-Europa som en variant av den tradisjonelle oppskriften på tynne franske pannekaker: crpes. Hovedforskjellen var bruken av hevemidler – de er ansvarlige for den luftige teksturen til dagens pannekaker.

På grunn av populariteten til denne deilige godbiten, er det ikke en eneste klassisk oppskrift på pannekaker – alle lager dem forskjellig. Hvis du vil forberede deg noe søtt for raskt På en kjølig høstmorgen kan du benytte deg av vårt enkle ekspresstilbud, som også nybegynnere kan benytte. For å tilberede 4 porsjoner deilige pannekaker trenger du følgende ingredienser:

  • ¾ glass hvetemel;
  • 2 teskjeer sukker;
  • 1 egg;
  • 0,5 kopper melk;
  • 1 spiseskje solsikkeolje;
  • 0,5 ts bakepulver;
  • Klype salt;
  • Favoritt tilsetningsstoffer, for eksempel Nutella® krem, syltetøy, frukt.

Start med å knekke egget: skille plommene fra hvitene. Pisk eggehvitene med en klype salt til de er stive. Bland eggeplommene med sukkeret, bland deretter med melet og bakepulveret. Rør det en stund og tilsett melken og oljen gradvis. Bland forsiktig den resulterende massen med det piskede proteinet – gjerne med en slikkepott. La den hvile noen minutter i kjøleskapet og varm i mellomtiden opp kjelen (viktig at den har en non-stick-bunn). Ha en spiseskje av blandingen i en varm panne og form pannekaker med en diameter på ca 6-7 cm. Etter omtrent et minutt snu pannekakene og fortsett å steke til de er gyldenbrune. Serveres lun med utvalgt pålegg.

De mest smakfulle tilskuddene – hva skal jeg servere pannekaker med?

Akkurat – tilbehør! Alle som ser på amerikanske filmer og serier fra tid til annen vet sikkert at pannekaker i utlandet vanligvis legges oppå hverandre på en tallerken, danner et slags tårn med en liten terning smør på toppen og sjenerøst overfylt med søt lønnesirup. Dette klassiske alternativet har mange fans, men andre ideer er også verdt å prøve.

Ferske pannekaker rett fra pannen smaker godt med litt fløte Nutella®. Dens søte nøttesjokoladesmak og dens fløyelsmyke tekstur gjør den perfekte kombinasjonen med en lubben, luftig pannekake. For å gjøre høstfrokosten enda mer næringsrik og mettende, legg til favorittfrukten din – blåbær, bananer, epler eller plommer – i tillegg til noe knasende som nøtter, gresskar eller solsikkefrø. Du kan også krydre den enda mer ved å dekorere den med et friskt mynteblad.

Lite tid om morgenen? Forbered pannekakene på forhånd!

Har du det alltid travelt når du gjør deg klar til å gå ut om morgenen? Vi har gode nyheter til deg – du kan enkelt tilberede pannekaker fra oppskriften vår på forhånd. Stekte pannekaker er enkle å fryse: etter avkjøling, pakk dem ganske enkelt i lufttette beholdere (det er verdt å skille individuelle pannekaker med et stykke frokostpapir) og legg dem i fryseren. Hvis du er raskt i humør for noe søtt, er det bare å ta ut de frosne pannekakene, legge dem i en varm panne (eller i mikrobølgeovnen) og vente noen minutter til de tines og varmes opp igjen. Dette er en flott løsning for de som har det travelt!

Vi ønsker deg bare glade og smakfulle høstmorgener!

You may also like

Leave a Comment