Home » [24tp.pl] mai-helg på fjellet? Planlegg fritiden din og bruk den aktivt!

[24tp.pl] mai-helg på fjellet? Planlegg fritiden din og bruk den aktivt!

by Connie Nielsen

Det vil også være familievennlig i Jaworzyna Krynicka. Utmerket underholdning venter oss i det lokale sentrum av PKL Group – opptil 4 dager fulle av attraksjoner!

Tallrike aktiviteter for barn, ungdom og voksne er planlagt på Jaworzyna-toppen. Elskere av aktiv rekreasjon vil definitivt få valuta for pengene her. Under mai-arrangementene forventer vi blant annet: underholdere, hoppeslott, feltspill, konkurranser, danseshow, danseverksteder, smaksprøver av lokale produkter med mulighet for kjøp.

Løpere jogger til toppen av bakken om morgenen mens tohjulinger tester kondisjonen på en sykkeltur. Yoga i høyden vil definitivt tillate deg å slappe av og slappe av.

Og etter aktivitetene er det verdt å grille sammen for å starte sommersesongen på en smakfull måte. Hvis vi blir lenger i Krynica, bør vi huske at gondolbanen også er til stede i bygningen til den nedre gondolstasjonen Hotell *** Jaworzyna Krynicka.

mai-helg i retrostil

Góra Parkowa – Mai-helg i retrostil

Hvis du vil tilbringe fritiden din i en uvanlig atmosfære eller du er en kjenner av retrostil, gå til Krynica-Zdrój til Góra Parkowa. I løpet av mai-helgen lærer turister den fascinerende historien til dette stedet og reiser tilbake i tid til 1930-tallet ved hjelp av multimedia.

En fascinerende tur i de originale og restaurerte vognene til PKL-taubanen fra 1937 venter oss på Góra Parkowa.

PKL-senteret på Góra Parkowa

De venter på alle ved den øvre stasjonsbygningen pontongsklie og kompleks «paradis sklier». Alle kan velge den ruten som passer dem blant de mange tilgjengelige rutene og gå på ski ned spesialpreparerte matter. For de yngste er det en bølge med svake kurver, hvorfra de sklir i følge med sine veiledere. Spenningssøkere kan gå ned den svingete tunnelen, og de modigste kan ta en tur langs Kamikaze-ruten. Verdt et besøk etter en aktiv tid park restaurant Og en kafésom refererer til den elegante art deco-stilen og skjuler fortidens retter.

Dunajec rafting og uforglemmelige øyeblikk i Szczawnica

Kombinasjonspakker i Pieniny allerede tilgjengelig under pikniken

Pieniny og Szczawnica er alltid en god idé for avslapning og rekreasjon. Dette stedet vil definitivt appellere til både mennesker som søker nærhet til naturen og barnefamilier som ønsker å bruke fritiden aktivt.

Eventyrsøkere oppfordres til å bruke attraktive kombinasjonspakker der vi vil høre interessante historier fra sperrene under Dunajec raftingtur og ta en taubanetur til toppen av Palenica. Å beundre landskapet ovenfra er kjempegøy for både eldre og yngste. Vi vil bruke kombinasjonspakker fra maihelgen.

Mens pikniken venter for de minste Pedagogisk løype «Little Conquerors of the Mountains», den er supplert med et hefte der vi finner mange interessante fakta om naturen og mer. Vi kan hente lesingen gratis i bygningen til dalstasjonen til PKL-Bahn.

Pedagogisk løype «Little Conquerors of the Mountains»

For de som leter etter fred og kontakt med naturen, anbefaler vi tur- og fjellstier som florerer i Pieniny.

Men det er ikke alt! Med vårens ankomst begynner sykkelsesongen, og det betyr det Tallrike attraksjoner venter elskere av tohjuls- og utforkjøring PKL sykkelparker.
Hvis du planlegger å bli lenger i Szczawnica og ser etter attraktiv overnatting, anbefaler vi å bruke tjenestene Villa under jernbanen Og Pod Kolejka Restaurantsom ligger ved dalstasjonen til feriestedet PKL Palenica.

Aktiv piknik i Zawoja

Utforløyper på Mosorny Groń i Zawoja

Mosorny Groń i Zawoja Tohjulingelskere vil ha en uforglemmelig piknik på nedoverbakker med forskjellige vanskelighetsgrader.

For turister som ønsker å tilbringe fritiden sin her, anbefaler vi også en taubanetur til toppen av bakken for å beundre skjønnheten Beskydykt landskap. Den er tilgjengelig ovenfor utsiktstårn med en høyde på 24,5 meter med en terrasse i en høyde på 18 meter hvorfra panoramaet av de nærliggende toppene er en unik opplevelse i hver sesong.

En tur til Mosorny Groń på PKL-jernbanen kan være en god start på en reise og ekspedisjon, der du kan gå med barn på mindre overfylte stier. I Zawoja kan du beundre Mosorny Potok-fossen, Hala Śmietanowa eller politiet. Tilgjengelig i bygningen til dalstasjonen til PKL-taubanen Gjesterom Mosorny Grońsamt restaurant og bistro. Anlegget er et meget godt utgangspunkt for turstier i nærheten.

Fargerik på Mount Żar i Międzybrodzie Żywieckie

1. mai Holi Festival of Colors på Góra Żar

Til mai-helgen er det verdt å vurdere en tur Beskid Mały og Mount Żar lokalisert i Międzybrodzie Żywieckisom fascinerer og skaper muligheter for aktiv avslapning. Turister som besøker det lokale sentrum av PKL Group i mai kan beundre det vakre fjellandskapet, innsjøene, føle friheten og kraften som kommer fra naturen.

1. mai forberedte PKL på Góra Żar også en overraskelse for alle Holi-elskere – en fargefestival. Fra klokken 15.00 kastes det fargede pulveret opp og det dannes en sky av farge på bakken. Våren kommer og den er veldig fargerik.

Holi Festival of Colors på Mount Żar

Her vil også sykkelentusiaster få mye for pengene. Elskere som elsker utforsykling kan bruke sykkelrutene som tilbys av PKL, som ligger rett ved jernbanestasjonen.

Turistsenter PKL på Mount Żar

Det er også et fjell på Mount Żar Sykkelservice og utleieområdehvor sykler kan testes. Det fungerer der også Zarogang Parkhvor du kan trene dine ekstreme sykkelferdigheter.

På ski i mai? Bare på Kasprowy Wierch!

mai-helg på Kasprowy Wierch

Turister som planlegger å tilbringe mai-helgen i Zakopane vil ikke klage på variasjonen og mangelen på attraksjoner. For elskere av vakker fjellutsikt anbefaler vi en taubanetur til toppen Kasprowy Wierchfra der landskapet strekker seg inn i det som fortsatt er snødekt Tatra-landskap.

Det er riktig at vi for det meste forbinder mai-helgen med vårens aksenter og aktiviteter, men ikke med Kasprowy Wierch! På dette populære fjellet – det eneste i landet – er det fortsatt gode forhold for skigåing. Vi anbefaler derfor at du tar med deg ski eller snowboard og legger ut på siste skitur til Kasprowy Wierch Rutene er åpne i Dolina Goryczkowa (til 23. april) og i Dolina Gąsienicowa, hvor vi skal lete hele helgen i mai (til 7. mai)..

Det er verdt å benytte seg av tilbudet, spesielt siden det allerede eksisterer Tekniske inspeksjoner og servicearbeid starter 8. mai Utstyr og jernbaner som varer til 24. mai og senteret vil forbli stengt i denne perioden.

Når du planlegger en tur til Kasprowy Wierch, er det også verdt å gjøre deg kjent med endringene i organiseringen av transport knyttet til renoveringen av adkomstveien til Kuźnice utført av Zakopane kommune. Fra mandag til lørdag fra kl. 8.30 – 15.30. Veistrekningen til feriestedets dalstasjon er stengt for transport og må derfor dekkes til fots. I området nedenfor krysset med Karłowicza-gaten er det en bussholdeplass og en taxiholdeplass. Mer informasjon om endringen i transportorganisasjonen: https://media.pkl.pl/231532-wazna-informacja.
Billetter og heiskort til Kasprowy Wierch kan kjøpes på forhånd via nettbutikken PKL.

Krokuseng og mai-chillout med utsikt over Tatra-fjellene

Krokuseng på Gubałówka

Hvis en lang helg vi planlegger å bruke Zakopaneda verdt et besøk Gubałówkasom er en av de mest kjente severdighetene i byen. Vi kommer til det ikoniske fjellet en vogn av PKL-taubanenhvorfra vi kan beundre landskapet i de vakre Tatras. Men den virkelige utsikten over disse ekstraordinære fjellene venter på oss på toppen av bakken.

Gubałówka vil gi oss en blomstrende velkomst i år. Naturelskere kan allerede beundre de uvanlige krokusteppene i den øvre lysningen. Vi vil også kunne fotografere og beundre dette spektakulære fenomenet gjennom hele maihelgen.

Krokuseng på Gubałówka

De som søker avslapning og gourmeter inviteres hjertelig til å besøke restauranten Gubalowka terrasser Og postkortserverer deilige snacks og drinker, alt med utsikt over de vakre Tatrafjellene.

Utsikt over Tatraene fra toppen av Gubałówka

GWARNO – smak, smak og opplev … et nytt sted på det kulinariske kartet over Zakopane fra mai!

GWARNO – smak, smak og opplev

Vil vi oppdage Podhales kjøkken i en litt moderne versjon, er det verdt å delta på åpningen OKKUPIERT. Ny plass på det kulinariske kartet over Zakopane ligger rett ved siden av den nedre taubanestasjonen til Gubałówka. Innbyggere i regionen og turister vil smake ferskt lokalt øl brygget med fjellvann, tradisjonelle retter fra regionen og også komme i kontakt med Podhale-arkitekturen. Bygningen ble inspirert av den originale, historiske formen til den nedre billettkontorbygningen nær Gubałówka, designet på 1930-tallet.

Sjekk nettsiden for turistsenterets tilgjengelighet og operasjonsdatoer PKL.
PKL anbefaler å bestille billetter gjennom den offisielle nettbutikken på nettstedet www.sklep.pkl.pl

Polske taubaner (PKL)indirekte eid av et investeringsfond for infrastruktur, hvorav en del forvaltes av Polski Fundusz Rozwoju SA (PFR), er et selskap med over 85 års tradisjon, en helårs turoperatør som driver sentre på viktige steder i Polen i Tatrafjellene, Beskydy-fjellene , Pieniny- og Bieszczady-fjellene: Zakopane på Kasprowy Wierch, Gubałówka og Butorowy Wierch, i Krynica Zdrój på Jaworzyna Krynicka og Góra Parkowa, i Zawoja på Mosorny Groń, i Szczawnica på Palenica Żarbrozie Żarbrozie og på Górzyna Żarbrozie Żarbrozie Żar 1 juli. 2022 i Bieszczady i Solina.

PKL-gruppen tilbyr et helårs, omfattende turist- og fritidstilbud, har egen overnattings- og serveringsbase og er arbeidsgiver med over 600 ansatte. Prioriteten til PKL Group er bærekraftig utvikling, som kombinerer utvidelse av turisttilbudet med samtidig omsorg for naturmiljøet. Selskapet ble inkludert i gruppen av de mest kjente og anbefalte merkene i regionen ved å bruke tegnet «Made in Małopolska» som en del av prosjektet implementert av Lesser Poland Voivodeship.

You may also like

Leave a Comment