Home » 25 Sisu GTP 4×4 kjøretøy for den finske hæren

25 Sisu GTP 4×4 kjøretøy for den finske hæren

by Peter Østbye

Den 19. desember ga Helsingfors forsvarsdepartement den finske væpnede styrken fullmakt til å kjøpe 25 Sisu GTP 4×4-hjuls flerrolle pansrede kjøretøy.

Kjøretøyene vil bli levert av Oy Sisu Auto Ab og den totale kontraktsverdien er 19,1 millioner euro. Implementeringen vil skape 53 nye arbeidsplasser i Finland. Dette vil ikke være de første kjøretøyene av denne typen som mottas av landstyrkene i Republikken Finland (Maavoimat). Den første GTP 4×4 ble levert til brukeren i februar 2020 (https://zbiam.pl/powiesze-sisu-gtp-4×4-przewane-finskim-silom-obronnym/) og brukt til testing. Den siste av de seks bestilte kjøretøyene ble overlevert i juli 2021. Testkjøretøyene representerte begge versjoner – generell bruk og pansrede personellførere.

Sisu GTP 4×4 er et modulært pansret kjøretøy som veier opptil 14 tonn, inkludert opptil fem tonn nyttelast. Selskapet avslører ikke rustningsnivået, men det er kjent at både ballistiske og anti-mineskjold er modulære, så det er en viss frihet i konfigurasjonen. Kjøretøyet drives av en dieselmotor med en effekt på 221 kW / 300 hk, som lar kjøretøyet akselerere til over 100 km/t på asfaltert underlag. Rekkevidden er over 700 km på veien. I henhold til produsentens erklæring kan GTP konfigureres fritt i henhold til kundens krav: for oppgavene til en patruljebil, en lett pansret personellvogn eller et spesialkjøretøy (pansret personellvogn, kommandokjøretøy, etc.). Kjøretøyene kan bevæpnes med maskingevær på en dreieskive eller i en fjernkontrollstasjon. Mange hyllekomponenter ble brukt i produksjonen av kjøretøyet, hovedsakelig fra Daimler AG. På grunn av deres utbredte bruk, bør både produksjon og drift av kjøretøy være relativt billig.

You may also like

Leave a Comment