Home » 5 døde og 2 skadde etter et pil- og bueangrep i Norge

5 døde og 2 skadde etter et pil- og bueangrep i Norge

by Thure Lindhardt

I et angrep med pil og bue i Kongsberg, Norge, ble fem personer drept og to såret onsdag. I følge Norsk politi den antatte gjerningsmannen er en 37 år gammel danske. Han ble pågrepet på stedet.

De to skadde ligger på intensivavdelingen på sykehuset, men skal ikke ha noen livstruende skader, skriver Norske medier. En av dem var en politimann som var der på fritiden.

10 ambulanser og noen redningshelikoptre

Onsdag kveld ved 18.13-tiden fikk Kongsberg bys politi i Oslo-området flere meldinger om en person med pil og bue.

Et vitne sa det Lokal kanal TV2 at hun hadde hørt et bråk og sett en kvinne gå i dekning. Så så hun en «mann stå på hjørnet med piler i koggeret på skulderen og en bue i hånden. Da så jeg folk løpe for livet. En av dem var en kvinne med et barn, la hun til.

En halvtime senere, etter noen få varselskudd, pågrep politiet den mistenkte. En 37 år gammel danske ble pågrepet, mistenkt for angrepet. Den mistenkte ble tatt med til en politistasjon i Drammen by.

Politi og nødetater var massevis på stedet. Minst ti ambulanser og flere redningshelikoptre ble også satt inn.

Terrormotiv etterforsket

Den mistenkte beveget seg over et stort område. Lokale innbyggere har blitt beordret til å holde seg inne onsdag kveld slik at myndighetene kan undersøke åstedet og samle bevis. Flere deler av byen ble sperret av.

Politiet etterforsker om angrepet var terror og om han brukte andre våpen enn pil og bue.

Tjenestemenn over hele landet blir bedt om å bevæpne seg skikkelig etter den «alvorlige hendelsen». Norske agenter er vanligvis ubevæpnede, men myndighetene har nå besluttet å midlertidig forsyne agenter med skytevåpen.

(kg)

You may also like

Leave a Comment