Home » 5G-dataflommen var mindre enn forventet

5G-dataflommen var mindre enn forventet

by Peter Østbye

(Ivan Marc/Shutterstock)

Bedriftsledere som forventer en bølge av nye data fra 5G og et hastverk med å rulle ut alle de fantastiske nye appene som følger med, kan bli overrasket ettersom den raske nye mobilnettverksteknologien ikke har klart å levere den typen båndbredde i USA som opprinnelig planlagt.

i årevis, vi ventet for såkalte 5G-nettverk, som tilbyr 100 ganger nettverkets båndbreddeakselerasjon tilgjengelig for mobile enheter. Avhengig av delen av det elektromagnetiske spekteret som okkuperes av nettverkene, er det teoretiske taket for 5G-nettverk rundt 20 Gbps, noe som er utrolig raskt.

Men selv en mer realistisk 1-2 Gbps hastighet vil være omtrent en 100x økning i forhold til 4-12 Mbps båndbredden som var ganske standard i 4G mobilnett for noen år siden. På samme måte, med 5G, bør nettverksforsinkelsen være rundt 25 ganger bedre enn før, og den forbedringen bør også være gå inn i en ny æra fra overbevisende kundeopplevelser, fra selvkjørende biler og oppslukende spillopplevelser til holografiske skjermer og virtuell virkelighet.

Dessverre er fremtiden ikke kunngjort ennå, i hvert fall ikke ennå. Etter år med bygging av 5G-nettverk har vi fortsatt en lang vei å gå, spesielt i USA. Andre land, spesielt i Asia og Europa, har gått mye raskere med 5G-tilbud (mer om det om et øyeblikk).

Langsommere 5G-rulling

USA sliter med utrullingen av 5G. Tilsvarende en aktuell analyse av mobilnettene til de tre store operatørene PCMag5G-nettverk i noen amerikanske byer er faktisk tregere enn 4G-nettverk.

PCMag nedlastingshastigheter

Gjennomsnittlig nedlastingshastighet for Verizon og AT&T har faktisk gått ned i 2021 (Kilde: PCMag Network Speed ​​​​Test)

For eksempel viser testene at AT&Ts 4G-nettverk er raskere enn 5G-nettverk i nesten halvparten av byene som er testet, inkludert Boston, New York, Philadelphia, Tampa, Washington DC, Chicago, Detroit, Indianapolis, St. Louis, Phoenix og Portland. , San Diego, Seattle, San Francisco og Salt Lake City. For Verizon er 4G raskere enn 5G i Los Angeles, Austin og Washington DC

T-Mobile, derimot, leverer varene når det kommer til 5G, men det er en stjerne ved siden av den listen. T-Mobiles 5G-nettverk viste minst 100 % forbedring i forhold til 4G i nesten alle 30 byer testet av PCMag, og mange tilbød hastighetsforbedringer på over 200 %. T-Mobile har blitt kåret til den raskeste mobiloperatøren for 2021 av PCMag.

Den langsommere utrullingen enn forventet skyldes flere faktorer, inkludert FCCs tildeling av nytt spektrum, trådløse operatørers innføring av dette spekteret i produktene deres, og tilgjengeligheten av backhaul-nettverk.

Sweet spot for 5G er det såkalte millimeter wave (mmWave) spekteret mellom 30 GHz og 300 GHz, som nasjonale myndigheter har åpnet for nye 5G-tjenester. Etablerte selskaper i USA (f.eks. AT&T og Verizon) har skaffet seg store deler av mmWave-eierskap, noe som gir potensialet for de raskeste nedlastingene og laveste ventetider.

Dessverre fungerer mmWave bare i kort rekkevidde – omtrent 800 til 1000 fot per PCMag – noe som begrenser nytten. Å bygge et nettverk av 5G-tårn er dyrt og tidkrevende, men nødvendig for å oppnå de høyeste hastighetene. Til sammenligning kan 4G-signaler reise milevis til og fra antennene ved lavere frekvenser.

Denne situasjonen har fått operatører i USA og i utlandet til å bruke en teknologi kalt Dynamic Signal Sharing (DSS) for å kombinere 4G- og 5G-dekning. Denne blandingen av nettverk førte til at PCMags Sascha Segan, som skrev de årlige mobilanmeldelser, uttalte i fjor, «Verizon og AT&T har «nasjonal» 5G-erfaring, som i utgangspunktet bare er 4G med nuggets.»

T-Mobile har også forsøkt å presse 5G inn i den langsommere enden av spekteret takket være en overflod av uutnyttet båndbredde i det den kaller mellombåndsspekteret (takket være Sprints skimmer i alle disse årene). Det er sannsynligvis grunnen til at T-Mobile ledet 5G-konkurransen og vant fjorårets PCMag-pris (til tross for at Verizon tilbyr de raskeste 5G-topphastighetene på 2Gbps).

5G-nettverket handler imidlertid ikke bare om nettverksantenner, og hastigheter avhenger også av overfloden av trunker til internettryggraden. Verizon og AT&T, som eier fibertrunklinjene (T-Mobile leier de fleste av dem), er klar til å utvide 5G i fremtiden ved å installere flere 5G-antenner og øke tettheten til tilgjengelig mmWave-spektrum. T-Mobiles vekst der er mindre tydelig.

5G i utlandet

Historien utenfor USA var veldig annerledes. EN nåværende OpenSignal-studie fant ut at gjennomsnittlige mobilnettverkshastigheter rundt om i verden har økt betydelig med utrullingen av 5G.

For eksempel hoppet Sør-Koreas gjennomsnittshastighet fra 52,4 Mbps til 129,7 Mbps, som er den desidert høyeste i verden, ifølge OpenSignals rapport. Det nest raskeste landet når det gjelder gjennomsnittlig mobilnedlastingshastighet var Norge, som økte fra 48,2 Mbps til 78,1 Mbps. USA rangerte 30. i OpenSignal-rangeringen, med en økning fra 21,3 Mbps på 4G til 37,0 Mbps på 5G, midt mellom Qatar og Hellas.

5G OpenSignal

USA henger etter mange land når det gjelder 5G-utrulling og mobilnettverkshastigheter (Kilde: OpenSignal)

Tilsvarende et aktuelt skuespill ved å gjøre Wall Street Journal Skrevet av Harvard-professor Graham Allison og tidligere Google-sjef Eric Schmidt, har forbrukere i asiatiske land raskere 5G-nettverk av en enkel grunn: de har investert mye mer penger i dem.

Forfatterne bemerker at Kina har bygget mer enn 1 million 5G-basestasjoner, sammenlignet med færre enn 100 000 i USA, som er et land av samme størrelse geografisk. Kina, som har omtrent fire ganger så mange innbyggere, har så langt brukt mer enn 50 milliarder dollar på sitt 5G-nettverk, skriver de, og forventes å bruke ytterligere 100 milliarder dollar de neste årene. I USA har senator Chuck Schumer-sponset lovgivning som vil gi 1,5 milliarder dollar i 5G-utgifter ennå ikke blitt signert. Kina har også tildelt minst tre ganger mer mellombånd til 5G enn USA.

Alarmklokkene begynner å ringe i landets hovedstad. Allison og Schmidt bemerker at Pentagons Defense Innovation Board bemerket i et papir fra 2019 at «Kina er på vei til å gjenskape i 5G det som skjedde med USA i 4G.»

Akkurat som overgangen fra 3G til 4G har muliggjort en rekke nye produkter og tjenester som Google Maps, Uber og Facebook, har overgangen fra 4G til 5G potensial til å åpne nye produkter innen tjenester innen autonome kjøretøy, virtuell virkelighet og andre. .

Det sakte tempoet i utplasseringen reiser flere nasjonale forsvarsbekymringer, både når det gjelder potensielle militære eller etterretningsapplikasjoner som ultraraske mobilnettverk kan bringe, og den strategiske fordelen med å ha en sterk industriell base for å produsere 5G-enheter. Kinesiske Huawei har forbud mot å selge på det amerikanske markedet og enkelte europeiske landmarkeder. Men ingen amerikanske produsenter er en stor leverandør av 5G-utstyr til det globale markedet, bemerker Allison og Schmidt.

Fremtiden til 5G er fortsatt lys. Den vil fortsette å drive innsamling og spredning av big data i den virkelige verden og ha stor innvirkning på IoT og banebrytende applikasjoner, inkludert AI, virtuell virkelighet og selvkjørende biler. Det vil bare ta litt lengre tid å komme dit – og det kan se litt annerledes ut enn vi først trodde.

Om emnet samsvarende elementer:

Er du klar for 5G-dataforelskelsen?

Når det kommer til dataoverføring, er 5G bare begynnelsen

Hvordan 5G tjener AI og omvendt

You may also like

Leave a Comment