Home » 8 underverker ved et bryllup i Norge: Pastorens latter ved den første natten holdt seg utenat i lang tid

8 underverker ved et bryllup i Norge: Pastorens latter ved den første natten holdt seg utenat i lang tid

by Thure LindhardtBryllupsøyeblikkene mine

© Personlig album

Send dine minneverdige bryllupshistorier (gode eller dårlige) til pilieciai@delfi.lt Det ledende reisebyrået i Litauen, Travel Panorama, gir vinneren et gavekort verdt 100 euro, som du kan velge et tilbud for reisen din eller legge det til de dyrere reiseutgiftene du ønsker. De to andre forfatterne av de mest leste historiene tildeles bøker og suvenirer av redaksjonen.


Bryllupsøyeblikkene mine

Bryllupsøyeblikkene mine

© Personlig album

Den bittelille kirken er omgitt av majestetisk natur – det virket som nordmenn virkelig ikke ville konkurrere med landets naturlige underverker. Da jeg sto ved alteret i den hvite trekirken i Undredal fra 1100-tallet, følte jeg at jeg var i et rom i et enkelt hus, og omgitt av høye hæler følte jeg meg som Alice i Eventyrland som hadde blitt et hus. I dette tilfellet lar jeg til og med hele kirken vokse.


Bryllupsøyeblikkene mine

Bryllupsøyeblikkene mine

© Personlig album

Bryllupet var lite og kun de nærmeste familiemedlemmene fra Norge og Litauen deltok. Disse bryllupene ble ledsaget av mer interessante hendelser og karakterer. Først var det en veldig blid, liberal og ung pastor fra en protestantisk kirke, som fniset hele tiden, hentydet til bryllupsnatten og deretter i minnelighet kunngjorde at han selv nylig hadde giftet seg med en thailandsk kvinne og ville flytte inn til henne i Nord-Norge. Jeg ble fortsatt overrasket – for et interessant par – protestanter og buddhister. Enda mer av livet til denne presten gikk tapt, men takket være ham var bryllupsseremonien virkelig leken og morsom.


Bryllupsøyeblikkene mine

Bryllupsøyeblikkene mine

© Personlig album

På vei til denne miniatyrkirken møtte vi en geit som hadde rømt fra beitet, og en hest som beite med dem satte til og med hodet i en bil.

Mens jeg gikk en tur rundt kirken før seremonien, lo jeg nesten da jeg hørte en guide til en passerende turistbåt på russisk snakke om de norske fjordene og deres størrelse og skjønnhet. De ville rope det på russisk: «Hvordan går turen?»

Etter bryllupet, mens vi gikk ned bakken fra kirken, møtte vi to turister fra Frankrike som var veldig interessert i oss og spurte om de kunne ta et bilde med oss. Selvfølgelig var vi enige. Så langt er dette et av mine favoritt bryllupsbilder. Turistene hadde på seg vanntette jakker og store ryggsekker og så glade, men sjenerte ut. Sannsynligvis hadde de ikke regnet med å møte dekorerte mennesker et sted i en norsk bygd mellom fjell, fjord og seter.


Bryllupsøyeblikkene mine

Bryllupsøyeblikkene mine

© Personlig album

Selv var jeg ikke tradisjonelt kledd, jeg hadde på meg en lett sommerstrikket kjole av Ivo Nikkolas som jeg hadde kjøpt i Kaunas før jeg dro til Norge, og senere, da jeg gikk i dalen rundt kirken, svarte Dr. Martens-støvler som både var behagelige og som ikke passet til en kjole.

Etter seremonien, etter å ha passert lange mørke tunneler midt i bakker og daler med geiter, hvor bøndene lager en spesiell suvenir av Udredals hvite og brune geitost, samlet vi oss til middag i kafeen på Hotel Flåmo. Det enorme hotellet hadde utsikt over marinaen, hvor store cruiseskip fra hele verden ankom under pre-pandemisesongen. Cruiseskipet som ankom kaien neste morgen slapp turister fra Japan, og min slektning fant ti dollar på kaien da de dro.

Før jeg forlot dette spektakulære området kjøpte jeg et burgunderskjerf i ull som ble sydd som en imitert rev i en av de mange suvenirbutikkene. Mannen spurte fortsatt om jeg virkelig ville bruke en, og da jeg var sikker på at jeg ville bruke den, kjøpte jeg den og vi dro hjem. Jeg har ikke brukt skjerfet så ofte, men jeg har det fortsatt og tror det vil få enda bedre tider.

Så det var mitt uforglemmelige bryllup. Hvis du teller de åtte underverkene i det bryllupet, lever vi i ekteskap i omtrent så mange år.

Det er strengt forbudt å bruke informasjon publisert av DELFI på andre nettsteder, i media eller andre steder, eller å distribuere vårt materiale i noen form uten samtykke, og dersom samtykke er innhentet, må DELFI oppgis som kilde.

You may also like

Leave a Comment