Home » 90 prosent De raskest voksende bedriftene ser på kreativitet som en sentral utviklingsfaktor

90 prosent De raskest voksende bedriftene ser på kreativitet som en sentral utviklingsfaktor

by Peter Østbye

Fordelingen av svar viser tydelig at globale selskaper tar hensyn til ektheten av deres bærekraftarbeid. For eksempel, i tider med generell usikkerhet, er selskapets engasjement i miljøaktiviteter langt mer effektivt for å styrke merkevaren enn bare å fremme slike holdninger blant forbrukere. Det er viktig å huske at forbrukere i dag fortsatt setter stor pris på bærekraften til et produkt eller en tjeneste, noe som viser at disse spørsmålene vil fortsette å være viktige markedsføringstrender.

– sier Anna Niewiadomy, Leder, merkevare- og markedsporteføljesjef, Deloitte Digital.

Kreativitet er drivkraften for utvikling

De siste årene har lært gründere at uventede hendelser med alvorlige konsekvenser for bedriften krever kreative løsninger. Lederne for markedsavdelinger i de raskest voksende globale selskapene vet dette veldig godt – 89 prosent. av dem indikerte at evnen til å støtte innovative løsninger er en nøkkelfaktor for selskapets langsiktige suksess. En av to sa at arbeidsgiveren deres sørger for at det er rom for kreativitet til å utvikle seg i bedriften.

Rapportens forfattere trekker også oppmerksomheten til den økende populariteten til samarbeid mellom bedrifter og digitale skapere. I tider med engrosinnhold er samarbeid mellom merkevarer og influencere en utmerket mulighet til å bygge et fellesskap rundt merkevaren, som ledere for markedsavdelinger fra ulike bransjer understreker. I fremtiden vil partnerskap for å lage merkeinnhold bli enda mer vanlig: én av to respondenter sa at arbeidsgiveren deres ønsker å iverksette slike tiltak i løpet av de neste 24 månedene (for tiden er andelen slike selskaper 32 %).

Teknologi og markedsføring

Ifølge forfatterne av rapporten er et av nøkkelelementene i markedsførernes arbeid evnen til å identifisere muligheter for videre utvikling av selskapet. På grunn av den økende digitaliseringen av den globale økonomien ser bedrifter i økende grad muligheten til å få et konkurransefortrinn innen moderne teknologier.

Et av områdene som markedsførere sier representerer en reell mulighet for forretningsutvikling, er metaversen. Foreløpig er mange organisasjoner ikke i stand til å bruke denne teknologien kommersielt, hovedsakelig på grunn av vanskeligheter med å implementere den i daglige operasjoner (45 prosent av svarene). På den annen side innrømmet over 70 prosent av de spurte at selskapene deres har til hensikt å bli interessert i dette området i løpet av de kommende månedene, inkludert: på grunn av utsiktene til mer oppslukende forbrukeropplevelser.

En annen teknologi som er like viktig fra markedsavdelingenes perspektiv er blockchain. En av de største fordelene med dette verktøyet er muligheten til å øke sikkerheten til forbrukerdata, noe som er spesielt viktig for bransjer med strenge reguleringer (f.eks. medisinsk tjenesteindustri). Fire av ti respondenter har til hensikt å fremme bruken av blokkjede i sin arbeidsgivers daglige virksomhet.

Den dyktige bruken av moderne teknologier har lenge vært en av de viktigste ferdighetene innen markedsføring. Det er ingen overraskelse at markedsførere over hele verden ser med håp til prosjekter som er i tidlige utviklingsstadier, for eksempel kunstig intelligens. Samtidig er det avgjørende å finne ut nøyaktig hvilke digitale verktøy som mest effektivt vil møte behovene til en gitt bedrifts forbrukere. Slik analyse lar deg unngå unødvendige kostnader som kan være betydelige når du utvikler teknologier

– sier Anna Niewiadomy.

Hele rapporten kan lastes ned her Her.

You may also like

Leave a Comment