Vi har snakket om hyperpersonalisering i snart 10 år, også i sammenheng med finansielle tjenester. Det er selvsagt enkelt å søke når du har en bedrift med et bredt produktspekter. Situasjonen er imidlertid annerledes for finansselskaper, som har betydelig færre av disse produktene
– han sa Piotr MechlinskiPartner Associate, Deloitte Central Europe, Risk Analytics & AI.
Vi kan skille mellom tre områder for personalisering: segmentering (analyse) av kunden, personalisering (hvis mulig) av tilbudet og, ved et lite utvalg av produkttilbud, personalisering av budskap, dvs. markedsføring.
Vi kan snakke om markedsføringstilpasning når vi snakker om det på 100 forskjellige måter når vi selger et forsikringsprodukt. Takket være AI er vi i stand til å lage en melding som er personlig tilpasset hver kunde. Den tar hensyn til alder, demografi, navn, plassering og eventuelle data vi velger å inkludere i den. Derfor er personalisering av markedsføring et interessant felt for banker og forsikringsselskaper
han forklarte Piotr Mechlinski.
Teknologi som en muliggjører, ikke en erstatning for leverandører
Under debatten påpekte eksperter at implementeringen av den digitale transformasjonen ikke vil føre til en fullstendig oppgivelse av direkte kontakt mellom kunde og selger.
Når det gjelder mer komplekse forsikrings- eller bankprodukter, forventer kundene direkte kontakt. Ved å bli med i den digitale transformasjonen, er finansinstitusjoner nøye med å gi forbrukeren et valg – om de vil handle helt online eller med assistanse fra en agent. Deltakere i debatten påpekte at de ikke ser for seg at selgerens rolle blir fullstendig erstattet, for eksempel av kunstig intelligens.
Eksperter spår at de beste salgsorganisasjonene vil være de som bruker omnikanalløsninger, for da tilbyr de kunden en enhetlig opplevelse og muligheten til å velge kontaktkanalen selv.
«Guru for sosiale medier. Sertifisert alkoholelsker. Ond musikkfanatiker. Internett-evangelist.»