De ulike «hvordan bli rik»-kurs er også populære. Juridisk sett er de i en gråsone, siden det er ganske vanskelig å bevise at kursdeltakerne ikke har lært noe og at svindleren har færre juridiske problemer senere. Under denne ordningen skriver influenceren ut eller bestiller falske euro eller dollar fra Amazon (for å gjøre bildene rikere), leier en villa, en bil og dyre klær for en dag.
Næringslivet er ikke viktig, det kan være investeringer, joint ventures, markedsføring, handel på eiendomsmarkedet eller luksusbilutleie. Hovedsaken er at influenceren ser imponerende ut og alt virker så enkelt at du vil prøve det selv.
Det første webinaret er gratis. Den sier ingenting av verdi, den brukes bare til å generere interesse og fremme din virkelige kurs. Det andre kurset koster noe, vanligvis ikke for dyrt, og nylig har prisene endt på 7 fordi tallet 9 allerede har gått av moten. Så folk blir bedt om å betale $147 for endagskurs, og med mye innsats betaler noen. I det andre kurset, der folk som har investert penger kommer sammen, starter virkelig markedsføring. Det forklarer behovet for hardt arbeid (slik at du ikke kan klage i etterkant på at ingenting skjedde etter «kurset»)), alle slags salgsteknikker brukes – frykt for å bli etterlatt, falsk sjeldenhet, hastverk, emosjonell manipulasjon, trusler gjennom. «sunk costs».
Generell informasjon om temaet for webinaret leses – det er vanligvis forberedt på forhånd eller hentet fra en billig guide.
Hovedsakelig selges de neste kursene i dette kurset, som vanligvis koster 2000 dollar og mer. Alt går i samme stemning, bortsett fra at det allerede selges langsiktig veiledning og coaching der, som idioter fortsetter å kjøpe til de går tom for penger. Som et resultat har den suksessrike influenceren tjent nok penger til å slutte å late som han er rik, og begynner å få et virkelig stort liv ved å promotere merkevaren og «virksomheten», og dermed bare øke antallet personer som deltar på disse «kursene». .
Den tredje tingen, som er den vanligste i de nye mediene i asiatiske land, men som også kommer til oss, er helt sprø etter min mening. Men fortsatt tror folk. Det er et enkelt salg av sportsbetting. Igjen, for å selge denne ordningen, må influenceren først representere rikdom, men det er ikke vanskelig i dag. Sikkerhet viser folk enten sjekker med gevinster eller (modifiserte) skjermbilder at denne influenceren har avdekket et hemmelig opplegg som vinner alle spill. Selvfølgelig vil han ikke avsløre systemet sitt, men han er klar til å enten selge (igjen, ved å bruke alle slags markedsføringstriks) resultatene av dagens spill, eller gamble for en svindlet persons penger mot et gebyr. Jukseren betaler 50 euro, jukseren tar 10 euro og de resterende 40 euroene går til den som tror de vinner. Tapende spill dukker selvfølgelig ikke opp noe sted, og hvis noen klager over å bli lurt, blir de umiddelbart kastet ut av gruppen og utestengt fra kanalen.
Samtidig tjener de også til å lure naive mennesker og skape tillit hos lytterne, og bryte båndet mellom publikum og forfatter, noe som også er det som gjør arbeidet vårt så spesielt. Av denne grunn oppfordrer jeg alle som støter på ulovlig innhold på noen av kanalene du abonnerer på om umiddelbart å avslutte abonnementet fra de relevante influencerne, ikke å bli tatt, og å snakke offentlig om nye medier som engasjerer seg i eller oppmuntrer til svindel. Og jeg oppfordrer alle mennesker i nye medier til å lytte og kategorisk nekte å annonsere eller engasjere seg i noe som helst. På lang sikt vil det å støtte svindlere bare ødelegge vår bransje og som sagt skape mistillit både blant våre sponsorer og våre følgere.
«Amatørkaffenerd. Lidenskapelig talsmann for øl. Tenker. Hardcore nettjunkie. Unapologetisk leser.»