Home » A. Anušauskas inviterer NATO-allierte til å øke militærhjelpen til Litauen

A. Anušauskas inviterer NATO-allierte til å øke militærhjelpen til Litauen

by Gabriel Scott

Forsvarsminister Arvydas Anušauskas inviterer NATO-allierte til å utvide bistanden til Litauen ved å øke sin tilstedeværelse i NATOs internasjonale bataljon, til sjøs og i luftpolitimisjonen.

Ifølge forsvarsdepartementet snakket A. Anušauskas onsdag med ambassadørene fra ni NATO-land, inkludert diplomater fra USA, Tyskland, Frankrike og Storbritannia, om sikkerhetssituasjonen og mulige tilleggstiltak for å styrke regionens forsvar.

I følge ministeren, gitt den forverrede sikkerhetssituasjonen i regionen, tar Litauen ytterligere tiltak for å styrke landets sikkerhet på nasjonalt nivå, men tilstedeværelsen av allierte er fortsatt en viktig garantist for sikkerheten til vårt land og regionen.

«NATO avskrekking og forsvar er svært viktig. Vi er takknemlige til de allierte for all deres støtte – deres bidrag til vår sikkerhet er enormt. For øyeblikket inviterer vi de allierte til å vurdere muligheten for å utvide den nåværende hjelpeinnsatsen,» sa A. Anušauskas etter møtet.

A. Anušauskas identifiserte de prioriterte områdene der støtte fra de allierte er viktigst. En av dem er bruken av roterende defensive evner. Ministeren takket Danmark, som i januar besluttet å styrke NATOs luftpolitioppdrag i de baltiske statene ved å sende fire F-16 jagerfly og å stasjonere en 160-sterk fregatt i Østersjøen.

Ministeren samhandlet med ambassadørene fra Tyskland, Belgia, Tsjekkia, Nederland og Norge, som stasjonerer troppene sine i Litauen i NATO Front Forces Battalion Battle Group i USA, Storbritannia, Frankrike og Danmark.

Sikkerheten i regionen understrekes av vestlig frykt for en konsentrasjon av russiske styrker ved Ukrainas grenser. Vesten anklager Moskva for å invadere naboen i vinter og konsentrere opptil 100.000 mennesker på den ukrainske grensen. russiske soldater.

Moskva hevder de militære manøvrene er et svar på NATOs økende engasjement i dens innflytelsessfære. Russland krever også kategorisk at den vestlige militæralliansen ikke utvides utenfor sine grenser.

Foto av G. Maksimovicz-Alkemos / KAM

You may also like

Leave a Comment