Home » A. Armonaitė vil ta seg av aktualiteten til Science and Technology Park i Kaunas. respekt, tenk høyt om

A. Armonaitė vil ta seg av aktualiteten til Science and Technology Park i Kaunas. respekt, tenk høyt om

by Thure Lindhardt

Ministeren for økonomi og innovasjon Aušrinė Armonaitė vil møte representanter fra vitenskap og økonomi, startup-miljøet i Kaunas, på fredag ​​og vil være interessert i utviklingsutsiktene til Kaunas Science and Technology Park. Ministeren vil også besøke Aleksotas Innovation Industrial Park.

«Kaunas og dets distrikt, strategisk plassert i sentrum av Litauen, har nylig vist et ekte eksempel på entreprenørskap, evnen til å tiltrekke seg investeringer og utviklingen av et fellesskap av vitenskap og kreative mennesker som er åpne for innovasjon. Det er viktig at dette gjennombruddet ikke stopper, så vi må lete etter måter å utvikle modenheten til innovative selskaper og gjøre dem mer konkurransedyktige i oversjøiske markeder og øke eksporten av produkter og tjenester for å skape høy merverdi, sier minister A. Armonaitė.

Under besøket til Kaunas Science and Technology Park (KSTP) vil de relevante spørsmålene for denne institusjonen bli diskutert: Hvordan kan en bærekraftig utvikling av WKH-infrastrukturen sikres og problemene med å leie statseide lokaler løses. Ministeren vil også være interessert i parkens utviklingsplaner og mulighetene for å gjennomføre nye prosjekter.

For tiden driver KMTP mer enn 100 selskaper innen informasjonsteknologi, ingeniørfag, helsemedisin, sosial innovasjon, fremtidig energi og bærekraftig kjemi.

I følge indikatorene for investering i forskning og eksperimentell utvikling, som sannsynligvis er de beste indikatorene på innovasjonsstyrken til selskaper, nådde denne indikatoren til og med 8,15 % i selskapene som driver med FoU og jeg i fjor. I Litauen var denne investeringen 0,43 % i privat sektor og 1,42 % i EU.

Et av hovedmålene til KMTP er å styrke konkurranseevnen til innovative selskaper i internasjonale markeder og å øke eksporten av produkter og tjenester.

Prosjektet «Kaunas Aleksotas Innovation Industrial Park», anerkjent som et viktig prosjekt for staten, har som mål å tiltrekke seg investeringer i produksjon med høy verdiøkning, skape betingelser for utvikling av forskning og eksperimentell utvikling, samt innovasjoner. Prosjektet er planlagt å gå i tre faser frem til 2046. vil tiltrekke seg minst 90 millioner. Det skal skapes minst 1100 nye langsiktige arbeidsplasser.

Ifølge ministeren bestemmer det vellykkede samarbeidet mellom næringsliv og vitenskap fremdriften og etableringen av innovasjoner på alle områder av livet, og planen til den nye generasjonen Litauen for å fremme innovasjon og transformasjon av økosystemet er 200 millioner LTL. Euro.

You may also like

Leave a Comment