Home » Å bruke smarttelefon på ferie i utlandet kan koste flere tusen. zloty. Hvordan kan jeg slå av roaming slik at jeg ikke påløper ekstra kostnader?

Å bruke smarttelefon på ferie i utlandet kan koste flere tusen. zloty. Hvordan kan jeg slå av roaming slik at jeg ikke påløper ekstra kostnader?

by Catherine Monroe

Hvordan slår jeg av roaming? Dette er et viktig spørsmål. Polakkene gir ikke opp ferier i utlandet. De mest populære reisemålene er begge europeiske land: Hellas, Spania, Kypros og Bulgaria, og asiatiske eller afrikanske land: Tyrkia, Egypt og Tunisia. Avhengig av hvor du velger, vil prisene for telefonsamtaler, tekstmeldinger eller internettjenester variere. I ekstreme tilfeller kan du til og med betale flere tusen zloty for aktiv bruk av telefonen i utlandet. Når du reiser til utlandet er det verdt å sjekke prislisten til stedet du besøker. Det viktigste med roaming.

Internasjonal roaming begynner når telefonbrukeren krysser grensen til landet sitt. I en slik situasjon vil han motta en SMS som informerer ham om prislisten på tjenester i det besøkte landet.

– I EU samt Norge, Island og Liechtenstein, som er en del av det europeiske økonomiske samarbeidsområdet (EØS), betaler telefonbrukere det samme for samtaler og SMS som i Polen. Vanligvis garanterer operatørene i sine tilbud abonnenter en begrenset Internett-datapakke for gratis bruk i EU. Etter å ha overskredet det, kan avgifter belastes på nivået fastsatt av EU, som er 3 euro per gigabyte med data – forklarer Kamil Woźniak, en ekspert hos iMad.

Situasjonen endrer seg imidlertid dramatisk dersom utenlandsoppholdet forlenges betydelig. Hvis smarttelefonbrukeren oppholder seg i utlandet lenger enn fire måneder, har operatøren rett til å kreve ekstra roamingavgifter på: €0,032 per minutt for foreta taleanrop, €0,01 for SMS og €3 for 1 GB data.

I det øyeblikket man krysser grensen til EU, begynner prisene på telekommunikasjonstjenester å stige. I land i Europa og Tyrkia koster en samtale fra 5 til 7 PLN og innkommende anrop fra 2 til mer enn 6 PLN per minutt.

Det blir dyrere i andre deler av verden. I land som USA, De forente arabiske emirater eller Cuba kan prisene for utgående samtaler svinge med rundt et dusin zloty per minutt. Å snakke koster mest når du reiser med fly eller skip. Tilkobling ombord kan koste over PLN 18 i 60 sekunder, da tjenesten er relatert til bruk av satellittkommunikasjon. – I en slik situasjon er det verdt å tenke på å skru av roaming og ikke utsette seg for til syvende og sist ikke ubetydelige kostnader – råder eksperter.

– Det er veldig enkelt å melde seg av roamingtjenesten. Dataoverføring kan enkelt slås av fra telefonen. Selve aktiviteten vil være litt forskjellig avhengig av smarttelefonprogramvaren – foreslår Woźniak.

Du kan også deaktivere roaming for et bestemt telefonnummer ved å kontakte operatøren hvis tjenester abonnenten bruker. Dette gjøres vanligvis via SMS – hvert mobilnett har en tilsvarende kode som du må taste inn når du sender en SMS.

Det er også mulig å stille inn nettverket manuelt. En slik prosedyre er spesielt verdifull når brukeren befinner seg på grensen til et land utenfor EU og EØS, for eksempel på de greske øyene som grenser til Tyrkia, som er i en dyrere roamingsone.

En annen måte å redusere de mulige kostnadene ved bruk av smarttelefon i utlandet er å slå av datapakken. Telefonen kan oppdatere programvare eller applikasjoner på egen hånd uten brukerens viten, noe som utsetter eieren for høye regninger for å surfe på Internett. Når du er i utlandet, kan du bruke offentlige Wi-Fi-nettverk eller de som er tilgjengelige på hoteller, restauranter eller kjøpesentre.

– Hvis vi bestemmer oss for å reise til utlandet og fortsatt ønsker å aktivt bruke både taleanrop, tekstmeldinger og dataoverføring, kan det å kjøpe SIM-kort fra en lokal operatør være en god løsning. Med en smarttelefon med dual SIM-alternativ kan du ringe og sende SMS fra nummeret ditt og dra nytte av fortrinnsrettede Internett-priser med et SIM-kort kjøpt lokalt. Foreløpig har mange telefoner dette alternativet – sier eksperten.

Hvis du av en eller annen grunn trenger å streife utenfor EU, kan du spørre operatøren din om de internasjonale tjenestepakkene på forhånd. Hvis du kjøper et spesifikt tilbud i Polen og justerer det sammen med konsulenten for den valgte telekommunikasjonen, kan du spare betydelig på regningen.

reklamemateriell for partnere

You may also like

Leave a Comment