Home » Accenture er grunnlagt i Vilnius – Verslo žinios

Accenture er grunnlagt i Vilnius – Verslo žinios

by Thure Lindhardt

Cezary Kowalski («Scanpix» / «SOPA Images» / «ZUMA Wire») nuotr.

Det irske service- og konsulentselskapet Accenture kunngjør etableringen av et nytt høyteknologisk senter i Vilnius. Det bør åpne dørene i år. I den første fasen skal flere titalls personer ansettes, senere vil Accenture utvide. Ifølge Invest in Lithuania kan selskapets team potensielt vokse til flere hundre personer.

For øyeblikket er Accentures nærmeste høyteknologiske senter i Latvia. Det ble grunnlagt tilbake i 2002. – Accenture er et av de største teknologi- og forretningstjenesteselskapene der. I Latvia har det mer enn 1 800 fagfolk (totalt 537 000), er aktivt involvert i oppstartsøkosystemet, og organiserer og støtter ulike arrangementer.

Det fremtidige senteret i Vilnius vil utvikle og tilby et bredt spekter av teknologiske løsninger for industri så vel som individuell teknologiutvikling, infrastruktur og skytjenester for kunder over hele verden.

Accenture håper å tiltrekke seg ansatte fra et bredt spekter av dyktige fagfolk i landet. Det legges særlig vekt på gode systemintegrasjonsevner og evne til å utvikle programvare etter individuelle behov med Java, .NET og SAP. Opplæring vil også spille en viktig rolle i å rekruttere spesialister i den baltiske regionen for å sikre at de ikke mangler ferdighetene som er nødvendige for å hjelpe kundene med å tilpasse seg endrede markedsforhold, heter det i Invest in-rapporten i Litauen.

Ved å velge Litauen har Accenture sluttet seg til en liten gruppe store globale selskaper som er aktive her. I Litauen er disse Oracle, Moody’s, Nasdaq, Western Union, IBM og Big Four Professional Services (EY, KPMG, Deloitte og PwC), muligens et annet selskap. Vi har også representasjonskontorer i Litauen for selskaper som Google og Microsoft. Men dette selskapet er ikke aktivt her og har bare noen få eller et titalls ansatte. Dette er andre kontorer som trengs for salg, kommunikasjon med myndigheter eller overholdelse av EU-lover.

«Et høyteknologisk senter i Litauen med fokus på de nyeste digitale teknologiene og plattformene vil gjøre oss i stand til å være en katalysator for vekst og innovasjon for våre kunder. Accentures langsiktige utviklingsstrategi i Litauen er å jobbe tett med landets teknologi og forretningsøkosystem. Det betyr også å samarbeide med landets universiteter og tekniske skoler for å hjelpe til med å trene lokale teknologieksperter,» kommenterer Maksims Jegorovs, Accenture-sjef for Latvia.

Aušrinė Armonaitė, økonomi- og innovasjonsminister, tror Accentures løsning vil inspirere andre store internasjonale selskaper til å oppdage Litauens potensial på IT-feltet.

Velg selskapene og temaene som interesserer deg – vi informerer deg med et personlig nyhetsbrev så snart de er omtalt i «Verslo žinios», «Sodra», registersenteret osv. kilder

Skriv en kommentar

You may also like

Leave a Comment