Home » Aggressorer og kriminelle organiserer store sportsbegivenheter. «Putin kuttet hektar» [ZAKATARZENI] Fotball

Aggressorer og kriminelle organiserer store sportsbegivenheter. «Putin kuttet hektar» [ZAKATARZENI] Fotball

by Catherine Monroe

2010 da FIFA tildelte organisasjonen av verdensmesterskapet Qatar, var det også bidrag fra USA, Sør-Korea, Japan og Australia på bordet. Hun valgte det mest kontroversielle, dyre og moralsk vanskelige valget, og den korrupte Sepp Blater, daværende president i Fifa, innrømmet for noen uker siden at dette valget var en feil. 16 av de 22 FIFA-tjenestemennene som valgte Qatar til å være vertskap for verdensmesterskapet i 2010, har siden blitt utvist fra organisasjonen.

I denne oppstillingen spiller Polen mot Chile. Michniewicz tok en viktig avgjørelse

Qatar er et land uten fotballtradisjoner, lite som Świętokrzyskie voivodskap, med en befolkning som ligner på Warszawa og temperaturer så høye at fotball-VM måtte utsettes fra sommer til november og desember for å spille i 30 grader i stedet for over 40. Disse mesterskapene vil angivelig koste totalt 220 milliarder dollar, nesten fem ganger den samlede kostnaden for å være vertskap for alle tidligere verdensmesterskap siden 1990.

Hvorfor Qatar? «Jeg kjenner Infantino personlig. Han var alltid frekk, men det er ingen andre.»

Ved bygging av veier, hoteller, t-baner o.l etapper flere tusen arbeidere har dødd, og mange har fortsatt ikke mottatt pengene sine – vi snakket om dette i andre episode av «Catholic» sammen med presidenten i Amnesty International. Kontrovers og tvil er også reist av spørsmålet om manglende overholdelse av menneskerettighetene. Qatariere inviterer alle til VM, de vil gjerne innkvartere alle uavhengig av rase, religion, kjønn eller seksuell legning, men samtidig forventer de respekt for sin lokale kultur, tradisjoner og rettigheter som ikke har noe med frihet og moro å gjøre. Det er ikke helt klart hva som vil skje med homofile og hvordan kvinner vil bli behandlet. Og Gianni Infantino, president i FIFA, foreleste noen dager før den første kampen: «Konsentrer deg om Fotballog spiller ingen politisk ideologi.

Leonardo KutrisEn sensasjonell vri i hitoverføringen fra Raków. En annen polsk klubb kom på banen

– Jeg kjenner Infantino personlig, selv om det ikke er godt, men jeg husker noe av oppførselen hans. Jeg er ikke overrasket. Han har alltid vært slem, men det er ingen andre der ute. Man må være veldig naiv, enda mer enn meg, for å tro at Qatar og Russland fortjener å være vertskap for VM – sier Andrzej Person, journalist, sportskommentator og tidligere senator. Om det blir noen endringer er vanskelig å si. Verdens viktigste politikere forlot Russland og fortalte Putin at det var vakkert. Jeg så ham paradere blant dem, som den keiseren, sier Person.

Kina, Russland, Qatar. Så er vi dømt til å organisere store sportsbegivenheter på steder som er moralsk undertrykkende? Var det bedre før? Eller kanskje det er håp om en endring og innvilgelse av en ny olympiade Paris og Los Angeles og verdensmesterskapet for Canada, USA og Mexico, er det en forvarsel om det? Du kan høre om det i den fjerde episoden av Sport.pl og TOK.fm-podcasten «Zakatarzeni».

Podcasten «Zakatarzeni» modereres av Sport.pl-journalistene Dominik Wardzichowski og Dawid Szymczak og en sportsjournalist fra TOK FM-radioen Przemysław Pozowski. Anna Błaszczak-Banasiak var gjest i den andre episoden. I den første dedikert til sportsklær, Mieszko Rajkiewicz fra New Europe Institute sa at Qatar allerede har vunnet. Podcasten vil ha fem episoder og vil være tilgjengelig for alle på Sport.pl-nettstedet og på TOK FM-plattformen – på tokfm.pl og i TOK FM-mobilapplikasjonen. I tillegg vil de være tilgjengelige på TOK FM Select-kanalen på Spotify, Google Podcasts og iTunes-plattformene.

Robert LewandowskiRangering av toppscorerne i verdenscuphistorien

– Skitt gjemmer seg under det grønne torvet, Qatari-stadioner badet i blod, storvasken arrangert av vertene for verdensmesterskapet. Listen over synder er lang: korrupsjon i anbudet om arrangementet, spionering på konkurrerende kandidater og nøkkelfigurer fra FIFA, nedverdigende arbeidsforhold som har resultert i dødsfall til tusenvis av arbeidere, diskriminering, juling og fengsel personer fra LHBT-miljøet. Fotball-VM bringer lys, men man må ikke glemme skyggene. Vi vil snakke om det i den unike podcasten «Zakatarzeni», en felles produksjon av Sport.pl og TOK FM – foreslått av sjefredaktøren for Sport.pl Łukasz Cegliński.

Podcast Podcast «Zakatarzeni» på TOK FM og Sport.pl Foto. Sport.pl/TOKFM

You may also like

Leave a Comment