Home » Agnieszka Brustman: Jan Krzysztof Duda er en verdenselite

Agnieszka Brustman: Jan Krzysztof Duda er en verdenselite

by Catherine Monroe

Ekkoet av den store suksessen til den beste polske sjakkspilleren Jan Krzysztof Duda, som vant den overfylte og prestisjefylte Superbet Rapid & Blitz Poland-turneringen i Warszawa mandag.

De polske stormesterne Jan-Krzysztof Duda og Radosław Wojtaszek konkurrerte mot amerikanerne Levon Aronian, Fabiano Caruana og Wesley So og Ungarns Richard Rapport og tidligere ledere Viswanathan Anand fra India. To stormestere fra Ukraina, Anton Korobov og Kirił Shevchenko, og David Gavrilescu fra Romania fullførte utplasseringen. Slike sjakkstjerner har aldri spilt i en turnering i vårt land.

Det var en utmerket polsk spiller, og nå understreker dommer Agnieszka Brustman den flotte prestasjonen til Jan Krzysztof Duda.

– Han skjeller ut sine rivaler. Dette er allerede det beste i verden. Med sin seier i Warszawa beviste han sin tilhørighet til sjakkeliten. Nå venter vi på kandidatturneringen – sa Agnieszka Brustman i et intervju med Radio Kielce.

Jan Krzysztof Duda står nå overfor den viktigste konkurransen i karrieren så langt: Contenders-turneringen i Madrid, hvor det skal kåres en motstander for den regjerende norske verdensmesteren Magnus Carlsen. Turneringen i den spanske hovedstaden starter 17. juni.

You may also like

Leave a Comment