Home » Akropolis Group kjøper Alfa kjøpesenter i Riga

Akropolis Group kjøper Alfa kjøpesenter i Riga

by Thure Lindhardt

Eiendomsselskapet Akropolis Group, som eier Akropolis shopping- og underholdningssentre i Vilnius, Klaipeda og Siauliai, og Acropole i Riga, har kjøpt opp et av de største kjøpesentrene i Riga – Alfa, sa Skaties.lv til representanter for Akropolis Group.

Akropolis-gruppen har signert en avtale med det norske selskapet AMD Holding om å kjøpe 100 % av aksjene i det latviske datterselskapet Delta Property. Delta Property eier 9,7 hektar med land og en bygning i 372 Brīvības Street som huser Alfa kjøpesenter med et samlet areal på omtrent 154 000 kvadratmeter.

Partene har blitt enige om å ikke offentliggjøre verdien av den planlagte transaksjonen, som vil bli avsluttet etter godkjenning av det latviske konkurranserådet.

Manfreds Dargužis, administrerende direktør i Akropolis Group, påpeker at selskapet har oppnådd en ledende posisjon blant shopping- og underholdningssentre ved å utvikle egne prosjekter, men har alltid hatt ambisjoner om å vokse gjennom oppkjøp.

«Transaksjonen i Riga styrker vår ledende posisjon og viser vår tillit til fremtiden for kjøpesentervirksomheten,» sier Dargužis.

Det totale arealet til Alfa kjøpesenter er på rundt 154.000 kvadratmeter, hvorav 94.000 kvadratmeter tilhører området, ikke inkludert parkeringsplasser. Det utleiebare handelsområdet er på 71.000 kvadratmeter. 1750 biler kan parkeres samtidig på parkeringsplassene. Det er 210 butikker i kjøpesenteret. Alfa har butikker som Zara, Reserved, H&M, Euronics, Sportland, Kidzone, Cenuklubs.lv, Cinamon, Lido, McDonalds samt andre butikker og servicesteder. Det er også et Rimi-supermarked i kjøpesenteret.

Alfa kjøpesenter, som besøkes av rundt syv millioner besøkende hvert år, ble betydelig modernisert og utvidet i 2019 med en investering på rundt 55 millioner euro.

Etter gjennomføring av transaksjonen vil Riga være den første byen der Akropolis Group vil drive to shopping- og underholdningssentre.

Arealet til kjøpe- og underholdningssenteret «Akropole» i Riga, som åpnet for to år siden, er på rundt 97 000 kvadratmeter, inkludert et utleiebart butikkareal på 61 100 kvadratmeter og kontorer på 9 750 kvadratmeter. Den har rundt 190 butikker og 2400 besøkende parkeringsplasser.

«Vi er overbevist om at synergien mellom de to shopping- og underholdningssentrene vil bidra til å tilby innbyggerne og gjestene i Riga best mulig service,» sa Dargužis.

Det latviske konkurranserådet må ta en avgjørelse senest fire måneder etter at de påkrevde dokumentene er sendt inn. AGopolis Group rådes i juridiske spørsmål av TGS Baltic.

SIA Akropole Rīga ble registrert i 2005 og aksjekapitalen er 2845 euro, ifølge informasjon fra Lursoft. Den eneste eieren av selskapet er den litauiske «Akropolis Group», men den virkelige mottakeren er den virkelige mottakeren av detaljhandelskjeden «Maxima», den litauiske statsborgeren Nerijs Numa (til 2020 – Numavičs).

Delta Property ble registrert i 1998. Selskapets aksjekapital er 6.260.635 euro.

You may also like

Leave a Comment