Home » Aktuell festival 2023

Aktuell festival 2023

by Catherine Monroe

Den fjortende utgaven av Up To Date Festival åpner et nytt kapittel i historien til arrangementet som har varmet hjertene til elskere av elektronisk musikk i over et tiår. Festivalen, kjent for sine dype røtter i det urbane stoffet i Białystok, retter denne gangen oppmerksomheten mot røttene. Up To Date, som regelmessig holdes om høsten, flytter til et nytt, hemmelig sted i juni for å bringe publikum nærmere det beste fra regionen – naturen og den unike atmosfæren på festivalstedet.

Reklame

Beslutningen om å flytte festivalen fra høsten til juni hadde mange kilder, den viktigste var en undersøkelse utført av Institutt for sosiologi ved Bialystok University blant det oppdaterte festivalpublikummet. Beslutningen om å endre datoen var verken spontan eller lett. I mange år har vi vært en festival som avslutter sesongen av sommerens musikkarrangementer. Det var en slags kamp ikke bare med værets luner, men også med de økonomiske mulighetene til supporterne våre. Til nå var dette våre intuisjoner. I dag, takket være arbeidet til de ansatte ved Institutt for sosiologi ved Universitetet i Bialystok, vet vi at de hadde sitt grunnlag, sier Jędrzej Dondziło, UTDF-programdirektør.

Etter syv år forlater Up To Date Festival byens stadion for å bringe publikum nærmere det den grønne Podlasie-regionen har å tilby. Det nye stedet har verken sitt vanlige navn eller postadresse. Białystok er en grønn og tett bebygd by. Vi klarte imidlertid å finne en helt ny, ikke-opplagt plass for å organisere den 14. utgaven av festivalen. I juni i år inviterer vi deg til sommerens utendørs Up To Date-festival – fortsetter Jędrzej Dondziło.

En dypere undersøkelse av kildene til Up To Date Festival vil gjenspeiles i musikkprogrammet. Den inkluderer nøye utvalgt moderne elektronisk musikk: techno eller elektro, men også ukonvensjonell klubbmusikk full av respekt for jungel, bass og dubstep. Fans av roligere soniske reiser vil være fornøyd med ambient-utforskninger fylt med enda mer musikalsk eksperimentering enn før.

Takket være samarbeidet med Electrum Group fra Białystok, aktive innen fornybar energi, teknologi og informasjon, vil det igjen være mulig å komme nærmere kildene til festivalen. Et av de langsiktige målene til Up To Date-festivalen er å redusere festivalens påvirkning på miljøet ytterligere. I år starter festivalen arbeidet med en langsiktig strategi for implementering, som skal oppnås takket være Electrums kompetanse. Vi er glade for at vi i tillegg til økonomisk støtte også kan gi innholdsrelatert hjelp og formidle kunnskap, informasjon og erfaring. Sammen med arrangørene vil vi utvikle løsninger som vil hjelpe Up To Date Festival med å minimere utslipp innen arrangementsorganisering og produksjon. Vi vil begynne å jobbe med en langsiktig strategi, takket være at forberedelsene til og deltakelsen i arrangementet ikke vil ha en overdreven innvirkning på miljøet – sa Jacek Popławski, direktør for utvikling og strategi i Electrum Holding sp. En av disse er samarbeidet om IMMERSIONS-prosjektet, et nytt nettverk som har som mål å øke synligheten til kunstnere fra perifere områder. Kulturell og sosial beredskapsforening, som har ansvaret for å arrangere Up To Date-festivalen, er medgründer av IMMERSIONS sammen med organisasjoner fra Norge, Litauen og Portugal.

De siste årene har arrangørene av Up To Date-festivalen også inspirert til mange aktiviteter som kombinerer sosiale aktiviteter med kultur og har stor regional og nasjonal appell. Prosjekter som «Send et postkort til bestemor» eller «Aleja Ambientowa» i Białystok er i historiebøkene. I 2022 produserte arrangørene, i samarbeid med det lokale forlaget Papierowy Motyl, en serie eventyr for barn inspirert av veggmaleriet de laget for Barnesykehuset i Białystok. I de kommende månedene forbereder arrangørene av festivalen ytterligere samfunnsengasjerte aktiviteter som sammen med selve musikalen Up To Date Festival bare bekrefter det unike med arrangementene på nasjonalt og internasjonalt nivå. En av disse vil være fortsettelsen av Dont Worry Be Yourself-prosjektet, som fokuserer på å temme spørsmålet om mental helse og oppmuntre til åpen diskusjon om dette temaet i den elektroniske musikkverdenen.

🌳 Bli med på arrangementet FACEBOOK

🐓KJØP EARLY BIRD BILLETTEN VIA

Aktuell festival 2023

23-24 juni 2023

HEMMELIG STED UTE

Bialystok, Polen

https://uptodate.pl/

You may also like

Leave a Comment