Home » Aleksandra Narkowicz: Stranda Fjord Trail Race 2022 / Norge [wywiad]

Aleksandra Narkowicz: Stranda Fjord Trail Race 2022 / Norge [wywiad]

by Peter Østbye

«Jeg anbefaler Start til fans av løping i teknisk terreng, til de som søker fred og vakker natur» – om starten av w Stranda Fjord Trail Race over distansen 100 km, sier Aleksandra Narkowicz, som tok 1. plass i kvinnekategorien.


16. august 2022

Monika Bartnik: 6. august 2022 deltok du i Stranda Fjord Trail Race over en distanse på 100 km / 7140 m+. Du dekket den distansen på 19:13:58 og plasserte 1. totalt og 6. plass. I begynnelsen av ultradistanser er det ofte vanskelig å forutsi hvem som vinner, hvem som blir nummer to… Visste du fra start at det kom til å bli et bra løp, at alt ville gå din vei?

Aleksandra Narkowicz: Jeg startet med intensjon om å fullføre. Løpet startet klokken 02.00 og de første kilometerne i kulde og mørke var ganske slitsomme. Det meste av ruten ble guidet av en veldig hyggelig kinesisk dame, Wenfei Xie. På slutten av løpet hadde jeg spart litt mer energi og krysset målstreken som 1. kvinne.

Hva var den største utfordringen for deg på turneen? Hvis du ga tips til de som skal løpe for første gang – hva kjennetegner banen, hva kan være vanskelig på den? Hva trenger du å være forberedt på?

Aleksandra Narkowicz: Den største utfordringen for meg var steinene, spesielt glatte og bevegelige steinblokker. Også, da jeg klatret den, var jeg omgitt av tåke, vinden blåste og snøen falt. Noen av løypene er off-piste og dette er ganske vanskelige tekniske ruter. Det var også å krysse elver, gå på glatt snø med en ganske bratt skråning, skli, true med å falle i en issjø.

Du må være forberedt på skiftende værforhold. Det er verdt å ha med seg ull, regntøy og en liten dunjakke. Alle som fryser hendene bør ta med seg varme votter og håndvarmere i poser.

Aleksandra Narkowicz /
Stranda Fjord Trail Race / Foto Sebastian Mamaj

Vi løper ikke bare for utfordringer, men også for skjønnheten som følger oss underveis. Hva trakk deg til Stranda Fjord Trail Race?

Aleksandra Narkowicz: Ruten går gjennom vakre grønne pass, topper, litt vill natur, isvann og grove steiner. Vi har utsikt over de praktfulle fjordene. Løpet er intimt og du kan gå alene med naturen store deler av ruta.

Hvem anbefaler du å starte Stranda Fjord Rail Race 100km? Er dette en god rute for en debut på en slik distanse eller et forslag for allerede erfarne ultraløpere?

Aleksandra Narkowicz: Jeg anbefaler Start til fans av løping i teknisk terreng, de som leter etter fred og vakker natur. Det er et utfordrende og fantastisk eventyr som vil bli husket lenge. Noen hater kjærlighet 😉

Jeg anbefaler ikke for nybegynnere. Det er verdt å starte med en kortere distanse for ikke å bli motløs. Men jeg tror det avhenger av den enkelte løperen, hans erfaring med fjellvandring.

Bilde «Åpning»: Ian Corless


Hvis du synes innholdet som er publisert på nettstedet vårt er verdifullt, kan du bli vår beskytter og økonomisk støtte utviklingen av www.runandtravel.pl og vårt daglige arbeid ved å foreta en frivillig betaling.

Gå til vår profil (klikk på banneret under) og les reglene.

You may also like

Leave a Comment