Home » «Alle andre i Europa har suksess.» Storm i Norge etter kanselleringen av Raw Air

«Alle andre i Europa har suksess.» Storm i Norge etter kanselleringen av Raw Air

by Thure Lindhardt

I inneværende sesong er det ingen konkurranser i Oslo, Lillehammer, Trondheim og Vikersund, som inngår i den norske «Raw Air»-turneringen. Norges Skiforbund meldte at i På grunn av restriksjonene som gjelder under koronaviruspandemien, er alle verdenscupkonkurranser avlyst her i landet.

Se videoen
«Hvordan vet vi?» Graneruds fantastiske makeover

De beste hopperne i Zakopane! Hvor og når skal du se på fredag? TV-sending, nettstrøm

Onsdag varslet nordmennene at de vil forlenge restriksjonene til slutten av februar. Lokale aktivister som håper regjeringen ville åpne porten for idrettsutøvere, har feilberegnet. De bestemte seg for å avlyse konkurransen fordi de ikke hadde råd til to uker med usikkerhet – jeg vil helst ikke komme med slike triste nyheter – sa kulturminister Abid Raja. Din lokale skiforening kan få problemer. – Tretten land har klart å arrangere konkurranser med minimal spredning av viruset. Vi håpet å få tillatelse til å arrangere arrangementer, men det skjedde ikke. Dette bekymrer oss hovedsakelig av økonomiske årsaker. Internasjonale arrangementer er vår hovedinntektskilde, som vi finansierer ungdomsutdanning fra – bemerket Erik Roste, leder av forbundet.

Stöckl om kansellering av «Raw Air»: «Det er vanskelig å akseptere»

Treneren for det norske landslaget, Alexander Stöckl, viste til tilbakekallingen fra «Raw Air». – Det er en veldig vanskelig avgjørelse både for fagforeningen vår og arrangørene. Det representerer et stort økonomisk tap. Det vil påvirke ikke bare hopprenn, men alle disipliner – sa Stöckl i et intervju for portalen skijumping.pl.

– Først, etter å ha kunngjort denne avgjørelsen, ble jeg sint. Men for hvert minutt som gikk innså jeg at statsmyndighetene har et stort ansvar som ikke kan veies på bekostning av en nisjesport som hopprenn – la de norske skihopperne til.

Skuffet over kanselleringen av «Raw Air» legger heller ikke Clas Brede Brathen skjul på dem. – Det var ikke det vi hadde håpet å være gjester i alle andre skiland i vinter. […] Vi gledet oss til å invitere andre land til Norge og gjøre det de gjør mot oss. Men det skjedde ikke – sa den tidligere norgeshopperen i Dagbladet.

– Det er vanskelig å akseptere at det ikke er mulig å holde en konkurranse i ditt land. Det er en merkelig følelse når alle andre i Europa har suksess, la Stoeckl til, sitert av nettavisen.no.

– Dette er andre sesong på rad uten å spille det mest etterlengtede arrangementet fullt ut – konkurranser i Trondheim og Vikersund ble avlyst i fjor og hele verdenscupsesongen ble avsluttet på grunn av den spredte koronavirusepidemien. Det betyr ikke bare mangel på konkurranser for de beste spillerne, men også enorme budsjetttap for nordmennene, som skal overføres til pengene som det lokale skiforbundet vil ha i månedene som kommer – skrev vår journalist Jakub Balcerski.

DLOCRPolske hoppere besto testene før verdenscupen i Zakopane. Det er resultater

Raw Air 2021 kansellert. Nordmennene har stengt grensene

Organiseringen av årets Raw Air-turnering ble stilt spørsmål ved for en tid siden. Den norske regjeringen har besluttet å stenge grensene for personer som ikke bor i landet permanent. Denne avgjørelsen var relatert til koronaviruspandemien og oppdagelsen av en ny britisk mutasjon. Vikarer ble holdt ansvarlig for å bringe den til Norge.

Fra fredag ​​til søndag flytter hopperne til Zakopane, hvor det arrangeres ytterligere to verdenscuprenn – lørdag og søndag. Kvalifiseringen finner sted fredag. Livedekning på Sport.pl.

You may also like

Leave a Comment