Home » Alle P¦-spill er kansellert! Den polske treneren kommenterte

Alle P¦-spill er kansellert! Den polske treneren kommenterte

by Erlend Loe

Økende antall koronavirustilfeller i Europa og bekymring for den nye varianten. Dette er hovedårsaken til avlysningen av de neste verdenscupkonkurransene i langrenn. Franskmennene trakk seg fra å arrangere konkurransen for noen dager siden og inviterte først spillerne til Les Rousses denne helgen. Nå bestemte de seg for å ta det samme steget i Planica, selv om det bare for noen dager siden ble arrangert en konkurranse i Alpin P¦ i nærliggende Kranjska Gora.

Se videoen

Kommer de polske hopperne tilbake i form om en måned? «Du er allerede i ferd med å komme deg etter en krise»

P¦ før de olympiske leker, kansellert på grunn av pandemien

– I dagens epidemiologiske situasjon kan 100 prosent sikkerhet ikke garanteres. Situasjonen i landet er dårlig og vi prøver først å holde den kritiske infrastrukturen i gang. Samtidig fraråder vi å holde arrangementer som utgjør en ekstra smittefare, forklarer Dr. Irena Grmek Košnik fra den slovenske organisasjonskomiteen.

Justyna Kowalczyk reagerer på Lewandowskis seier i folkeavstemningen: Jeg har funnet den gyldne middelvei

Løftingen av de påfølgende stoppene for langrenn betydde at de beste skiløperne i verden ikke lenger ville bevise seg i konkurransene i de høyeste rekkene før de olympiske leker. Senest startet de Alpe Cermis i finalen i Tour de Ski (4. januar i år). Men for noen er dette gode nyheter. Som for eksempel med nordmennene, som stort sett meldte at de ikke ville komme til P¦-konkurransen i Beijing.

– Vi hadde ingen planer med Planica uansett – sier Maciej Starêga, sjefen for det polske langrennslaget. Før våre spillere det polske mesterskapet, etter det vil de begynne direkte forberedelser til de olympiske leker. – 16. januar skal vi til Passo Lavazè – legger Starêga til.

En trener for de polske løperne er fornøyd med avlysningen av konkurransen

Treneren til de polske løperne var glad for avlysningen av konkurransen. Selv etter at lederne, Izabela Marcisz og Monika Skinder, ikke startet Tour de Ski på grunn av sykdom, var det lagt opp til Frankrike og Slovenia. Til slutt bestemte imidlertid arbeidsstyrken at det var bedre å fokusere på trening. – I tillegg til de olympiske leker er det også konkurranser i junior- og U-23-VM foran jentene våre. Derfor forbereder vi oss nå til to viktige arrangementer – Sport.pl-oversetter Martin Bajciciak.

– Jeg håper at denne konkurransen blir utsatt etter OL, for da kan løperne våre kjempe om poeng som de ikke ville hatt sjanse til å få i januar – legger Baciciak til. Hans protégés skal også trene før de olympiske leker i Passo Lavazè. Før det skal de delta i det polske mesterskapet, som vil avgjøre den endelige sammensetningen for Beijing. Foreløpig er det bare Izabela Marcisz og Monika Skinder som kan ta visse plasser fordi de oppnådde de nødvendige resultatene. Selv om offisielle ansettelser fortsatt må gjøres. Det er fire plasser, selv om Polen kan vise seg å ha flere plasser 18. januar.

Kraften til å hoppe har kommet tilbake til tronen.  Helt til sirenen hylte. Kraften til å hoppe har kommet tilbake til tronen. Helt til sirenen hylte. «Ikke til å tro»

P¦-konkurransen i Nordic Combined bør også holdes i Slovenia. De ble tilbakekalt med makt. Situasjonen for spillere i denne disiplinen er imidlertid bedre, fordi de skal konkurrere i Klingenthal denne helgen og i Seefeld før OL.

Vinter-OL i Beijing starter 4. februar. En dag senere konkurrerer langrennsløpere i skiathlon.

You may also like

Leave a Comment