Home » Alvorlig avhengighet, psykiske problemer og arbeidsledighet: Slik lever Eurovision-vinner Alexander Ribak

Alvorlig avhengighet, psykiske problemer og arbeidsledighet: Slik lever Eurovision-vinner Alexander Ribak

by Thure Lindhardt

Alexander er ikke veldig populær akkurat nå. I Frankrike og Tyskland kjenner han ham knapt – «Eurovision» regnes ikke som grandiose eller bemerkelsesverdig her, men musikkritikere gir ham jevnlig svært dårlige karakterer.

«Det er vanskelig å møtes hvor som helst i Skandinavia: Danmark, Sverige, Finland. Sverige er en egen historie. Musikken min er populær der og jeg selger mange CDer der, men alle musikkritikere gir meg «singler» og «dobler». De liker meg ikke. Nordmenn gir meg «fem» og «seks», men svenskene liker ikke «i et intervju.

Ribak hadde nok arbeid og levebrød, i alle fall frem til utbruddet av pandemien. Imidlertid har helseproblemer blitt alvorlig hemmet av kreativitet. Kunstneren var avhengig av sovemedisiner og antidepressiva i mange år og bestemte seg i januar 2020 for å starte et nytt liv på jakt etter medisinsk hjelp.

«De siste årene har pilleavhengigheten min gjort meg svak og skremt. Det har påvirket ikke bare hjernen min, men også musklene og allmenntilstanden min. Denne avhengigheten har skadet forholdet mitt til mennesker, men mest av alt har den nesten ødelagt den. » min vilje for livet.» Sosialt nettverk oppdaget av sangeren.

Han snakket åpent om hvordan man skal gå gjennom rehabilitering
Instagram-konto. Kunstneren bestemte seg for å dele informasjon for å hjelpe de som har lignende vanskeligheter. Til tross for smertene, hallusinasjonene og panikkanfallene, fortsatte Ribak å hoppe over sanger. En av dem – «Gi meg regn».

«For meg personlig handler denne sangen om grusomhetene jeg utholdt under rehabilitering. Hodepine, hallusinasjoner, kaldsvette og mareritt var mine allierte hver dag. I de mørkeste dagene følte jeg at magen min ble kuttet med kniver.» det er bare morsomt! Alt går som planlagt. Og jeg vet at det vil forsvinne, sa Alexander.

Avhengighet og behandling var også knyttet til kunstnerens personlige liv. I lang tid ble han kjent med en jente som het Julia, som han hadde møtt i «Tinder»-applikasjonen. Hva hans elskede Ribak ikke røpet, men gjentok hele tiden, at han er veldig glad i dette forholdet. I 2019 ble paret imidlertid skilt.

«Jeg hadde følelsen av at jeg ikke kunne være i nærkontakt med noen. Det har med fysisk smerte å gjøre, når jeg har det vondt, vil jeg ikke komme i kontakt med mennesker og spesielt ikke med mennesker jeg virkelig liker. ( …) for kjærlighet og helse på samme tid, fordi jeg ikke kunne, sa Ribak til fansen.

For å overleve den vanskelige skilsmissen dro musikeren på tur til USA. Der prøvde han å oppdage nye steder, hørte på musikk, bare satt alene i bilen. Ribak sier han fortsatt er i et varmt forhold til ekskjæresten sin og kaller ham en «fantastisk» jente.

Vinneren av Eurovision Song Contest har ingen planer om å slutte å være kreativ. Selv om behandlingen fortsatt pågår, drar Alexander på en etterlengtet turné i mai: «Happy day! Min første tur siden begynnelsen av pandemien. Min første tur etter at jeg ga opp sovepillene!»

Andre leser akkurat nå

You may also like

Leave a Comment