Home » Amerikansk militærfly observert nær Litauen undersøker Østersjøen: mistenkt atomulykke med en russisk atomubåt

Amerikansk militærfly observert nær Litauen undersøker Østersjøen: mistenkt atomulykke med en russisk atomubåt

by Thure Lindhardt

Ifølge Klaipėda Day ble dette atomskipet oppdaget i en nødsituasjon i dansk farvann tidlig i august. Oriol drev 1,5 knop i dansk territorialfarvann til en av landets øyer.

Imidlertid løste mannskapet senere de tekniske problemene og skipet fortsatte sin ferd.

Etter denne hendelsen meldte strålevernsenteret at strålebakgrunnen i Litauen ikke hadde endret seg i august og at det ikke var grunn til bekymring for befolkningen. Vi minner om at normal strålingsbakgrunn i Litauen er opptil 300 nSv/t, og gjennomsnittet er 50-100 nSv/t hver måned.

Resultatene av miljødoseratsmålingene til tidlig varslings- og informasjonssystemet (RADIS) overvåkes kontinuerlig (24/7) hvert 10. minutt, slik at myndighetene umiddelbart informeres om enhver overhengende fare i forbindelse med utslipp av radioaktive stoffer i miljøet.

Enhver innbygger kan se endringen i dataene til strålingsbakgrunnsstasjoner i Litauen i denne lenken www.rsc.lt/radis. Du kan også følge oversikten over strålingsbakgrunnsmålinger i Litauen her.
Hvis du har spørsmål om påliteligheten til informasjonen, er Strålevernsenteret tilgjengelig for å gi deg råd i begge e-postene. på e-post rsc@rsc.lt og på telefon (8 5) 236 1936

Kilde: https://www.thedrive.com/the-war-zone/41850/curious-mission-flon-over-the-baltic-sea-by-us-air-force-nuke-sniffing-plane

Det er strengt forbudt å bruke informasjon publisert av DELFI på andre nettsteder, i media eller andre steder, eller å distribuere vårt materiale i noen form uten samtykke, og dersom samtykke er innhentet, må DELFI oppgis som kilde.

You may also like

Leave a Comment