Home » Andrea Petkovi avslører sjokkerende nyheter. «Kvinner får det alltid» tennis

Andrea Petkovi avslører sjokkerende nyheter. «Kvinner får det alltid» tennis

by Thure Lindhardt

Andrea Petković ser mye å ta igjen når det gjelder likestilling i tennis. «Vi har kommet langt, men vi har fortsatt en lang vei å gå,» sa hun i et intervju med sportschau.de. Etter deres mening takler tennisspillere gjentatte ganger «skjult sexisme». Tyskeren er for Billie Jean King Cup-turneringen (tidligere Federation Cup) i Praha. En av journalistene spurte henne om hun følte seg likestilt som kvinne i tennis i dag.

– Kvinner får alltid irriterende meldinger og kommentarer på sosiale medier etter kampene. Jeg tviler på at det vil være det samme med menn. Våre klær og frisyrer diskuteres alltid på Internett – sa Petković.

Se videoen
«Det var en tøff olympiade for Świątek og Hurkacz. Hva mer kan du forvente av dem?»

Likestilling eller mangel?

Den tyske tennisspilleren ga et konkret eksempel. – Tidligere spilte spillere hovedsakelig på mindre baner. Slik er det fortsatt i dag. Da det regnet på Roland Garros for to år siden, ble kvinnenes semifinale spilt på mindre baner, mens herrene konkurrerte på større baner. Skjult sexisme er fortsatt synlig, understreker han.

Den 34 år gamle Petković er nå 76. For ti år siden var hun til og med niende i verden. Hun har vunnet syv WTA-turneringer så langt. Hun var i semifinalen i Roland Garros 2014, kvartfinalen i Australian Open 2011 og kvartfinalen i US Open 2011. Karrieren hennes ble bremset av skader. Det er for tiden Tysklands andre rakett bak Andżelika Kerber (9. WTA).

En leder i kampen for likestilling

I fjor ble Federation Cup omdøpt til Billie Jean King Cup til ære for legenden om kvinnetennis. Amerikaneren er ikke bare en av de mest fremragende kvinnene i historien til profesjonell sport (39 Grand Slam-titler og 12 singler), men også den mest kjente fighteren i kampen for like rettigheter for tennisspillere. – Uten dem ville ikke profesjonell kvinneidrett eksistert i sin nåværende form. Alt takket være hennes selvsikkerhet og vilje til å ta risiko – sa Petković.

FIFA 22-spillere ønsker en retur til nedrykk. Forandring til det bedre viste seg å være livsnerven

Det beste i spill Singler på US Open i 1972 var Billie Jean King og Ilie Nastase. Rumensk mottok rundt 15 tusen. Dollarer en høyere belønning enn den amerikanske. Dette truet med å boikotte påfølgende utgaver av New York-arrangementet, og de skremte arrangørene gikk sammen om prisene. De ble fulgt av myndighetene til Roland Garros, Wimbledon og Australian Open. Prisene var også balansert i mester- og mesterturneringer samt i landslagskonkurransen.

Petković, 34, mener også at neste generasjon tennisspillere må være bevisste på de som bidro til å legge grunnlaget for likestilling i tennis. – Det er ekstremt viktig for unge spillere å lære noe om våre sportslige forfedre og hvordan vi klarte å vinne så høye pengepremier – avslutter tyskeren.

Juventus sikret seg sin del i 1/8 LM-finalenFire lag er sikre på å ta seg til Champions League-delsfinalen. Tre sjanseløse klubber

– Hvem snakker om Alexander Zverev eller Roger Federers tennisshorts? Det ser annerledes ut med kostymene til Serena Williams, Andżelika Kerber eller Andrea Petković. Sistnevnte klager over skjult sexisme i tennis – leser vi i kommentaren til «Frankfurter Allgemeine Zeitung».

– Den eneste løsningen for kvinner i idrett: forsvar deg selv. Og for å vise igjen og igjen hvor ulikt de blir behandlet sammenlignet med kollegene. Petković ble inspirert av tennisspilleren Billie Jean King, som gjentatte ganger påpekte ulikheten mellom kvinner og menn i tennis på 1960- og begynnelsen av 1970-tallet, la han til. King og vennene hans grunnla WTA-organisasjonen, som er ansvarlig for tennislekene for kvinner den dag i dag.

Hvordan er det i håndballen

For noen dager siden klarte beachhåndballspillere å appellere til Det internasjonale håndballforbundet om å endre uniformsreglene. Aktivistene lyttet til slutt på dem. En lov trer i kraft 1. januar 2022, som innebærer at håndballspillere som konkurrerer på stranden ikke skal tvinges til å bruke bikini. Korte bukser er tillatt.

Forbundet ønsker ikke å innrømme hvorfor han nå har bestemt seg for å endre reglene. Det er imidlertid vanskelig å ikke koble det til historien til EM i juli. Det norske kvinnelaget i håndball ble da bøtelagt rundt 1500 euro for ikke å ha på seg antrekk som var i samsvar med reglene. I stedet for bikinitruser hadde spillerne blå shorts.

– Bildet av kvinner i idretten er fortsatt maskulint. Ser på vakre kropper og ignorerer prestasjonene deres. Det er ikke bare prestasjonen deres som teller, men også utseendet. Enhver konkurrent som ikke ser bra nok ut som idrettsutøver, har betydelig lavere sjanse for å få reklamekontrakter, sier journalistene i «Frankfurter Allgemeine Zeitung».

Til tross for endringene i regelverket ble det holdt at draktene til håndballspillerne skulle tilpasses og spillerne kunne være mer avslappede.

You may also like

Leave a Comment