Home » Andrzej Duda: Overføringen av russiske styrker til Hviterussland er i gang. NATO må svare

Andrzej Duda: Overføringen av russiske styrker til Hviterussland er i gang. NATO må svare

by Catherine Monroe

– De facto-overføringen av de russiske væpnede styrkene, Wagner-gruppen, sammen med deres sjef Jevgenij Prigozjin, til Hviterussland er i gang. – For oss er dette svært negative signaler som vi ønsker å formidle til våre allierte, sa president Andrzej Duda før han dro til Haag. Statsoverhodet vil holde konsultasjoner om det kommende NATO-toppmøtet i Vilnius.

I en kort pressekonferanse kunngjorde president Duda de viktigste sakene fra Polens synspunkt, som vil bli diskutert under samtalene.

– Alle retninger Styrking av sikkerheten til Polens østflanke og baltiske land. Det er det vi gjør hele tiden, sa han.

– Vi ønsker at det skal styrke sikkerheten i vår del av Europa. Vi ser hva som skjer i øst. Selve overføringen av de russiske væpnede styrkene, Wagner-gruppen, til Hviterussland er i gang sammen med sjefen Jevgenij Prigozhin. For oss er dette svært negative signaler som vi ønsker å gi videre til våre allierte, la han til.

Ifølge Andrzej Duda må politikere og representanter for den nordatlantiske alliansen implementere tidligere avtaler.

– Gjennomføring av vedtakene fra toppmøtet i Madrid. NATOs respons må være raskere. Forsvarsplaner må bli mer effektive – raskere reaksjon, raskere omfordeling av bataljonsgrupperstasjonert i vår del av Europa. Det er disse målene vi ønsker å nå, understreket han.

Presidenten uttalte også at et viktig element i samtalene vil være å bli enige om sakene Lobbyer for at Sverige skal bli med i NATO så snart som mulig og etablere en enhetlig vei for Ukraina.

– Jeg håper det blir nok et vellykket arbeid Vi forbereder oss til NATO-toppmøtet i Vilnius konkluderte han.

Råd i Haag

I tillegg til Andrzej Duda vil samtalene også omfatte NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg, Romanias president Klaus Iohannis, Nederlandens statsminister Mark Rutte, Litauens president Gitanas Nauseda, Norges statsminister Jonas Gahr Støre og Belgias statsminister Alexander. De Croo.

– Det åpenbare temaet for denne diskusjonen blir Sikkerhetsspørsmål knyttet til det kommende NATO-toppmøtet i Vilnius. Perspektiv for presidenten i Republikken Polen NATOs østflanke og behovet for å fortsette forsvarspolitikken og avskrekking vil være en viktig prioritet på dette møtet – kunngjorde Marcin Przydacz, leder for International Policy Office.

Samtalene vil fokusere på den nåværende situasjonen i Ukraina og responsen til den nordatlantiske alliansen på hendelser knyttet til den pågående krigen.

mjo/ac/ Polsatnews.pl

You may also like

Leave a Comment