Home » Angrep i Kongsberg. Angriperen avfyrte en bue og drepte fem mennesker. Det er i hendene på politiet | utenriksnyheter

Angrep i Kongsberg. Angriperen avfyrte en bue og drepte fem mennesker. Det er i hendene på politiet | utenriksnyheter

by Catherine Monroe

Mer innhold på Gazeta.pl

Alt skjedde sent på ettermiddagen, etter mørkets frembrudd. Angriperen skjøt piler mot folk i nærheten av et av supermarkedene. Som Reuters rapporterte, med henvisning til informasjon fra politiet, burde gjerningsmannen handle alene. – Flere personer ble skadet og noen er døde – sa tjenestemenn først. Senere dukket det opp informasjon om minst fem omkomne. To andre ble skadet, inkludert en politimann som var fri ved supermarkedet.

Flere polititeam, politiets spesialtjenester, ambulansepersonell og en luftambulanse var involvert i utplasseringen av tjenestene. De skadde i angrepet ble kjørt til sykehus i Drammen. Også Universitetssykehuset i Oslo er i beredskap. Ifølge politiet er det fortsatt ikke nok informasjon til å konkludere med at et terrorangrep har funnet sted.

«Vi utelukker ikke at det var et terrorangrep»

– Mannen ble pågrepet av oss – sa leder for det lokale politiet, Øyvind Aas, til journalister. – Han handlet alene, så vi leter ikke etter andre gjerningsmenn. Vi utelukker selvsagt ikke at det var et terrorangrep – la Øyvind Aas til. Han sa også at det var en «konfrontasjon» mellom politibetjentene og angriperen, men ga ingen detaljer.

Den pågrepne mannen ble tatt med til politistasjonen, men er foreløpig ikke avhørt. Årsakene til driften er derfor ukjente. Politifolk over hele landet har blitt beordret til å bære våpen med skarp ammunisjon. Normalt er ikke offiserer i Norge bevæpnet. Myndighetene understreker imidlertid at det ikke er noen signaler om mulige ytterligere angrep i landet.

I en uttalelse som ble gitt ut midt på natten torsdag, sa politiet at gjerningsmannen var en 37 år gammel dansk statsborger som bor i Kongsberg.

Kongsberg er en by med 28.000 innbyggere, som ligger sørvest for Oslo.

You may also like

Leave a Comment