Home » Antonin Hajek er død Tsjekkiske medier gir ny informasjon om hopperens død

Antonin Hajek er død Tsjekkiske medier gir ny informasjon om hopperens død

by Gunnar Garfors

Hajek har vært meldt savnet de siste månedene og har vært søkt etter siden oktober i fjor. Nyheten om hans død ble offentliggjort av det tsjekkiske skiforbundet fredag. Dødsårsakene ble ikke nevnt.

Journalistene i avisen «Blesk» var de første som informerte om Hajeks forsvinning. Som politiet senere fant ut, førte sporet til Malaysia, hvor den tidligere hopperen var på ferie kort tid før han forsvant.

«Identifisering var ikke lett»

En tsjekkisk avis meldte lørdag at kroppen hans var funnet der. Den skal ha blitt funnet i havet utenfor kysten av Langkawi Island, 20 kilometer fra fastlandet.

Det hadde pågått et søk der en stund, noe som tidligere ble bekreftet av det tsjekkiske utenriksdepartementet. Ifølge avisen skjedde dødsfallet for lenge siden, ja til og med for noen uker siden, før Hajeks 36-årsdag (12. februar).

«Identifiseringen var ikke lett, det er derfor alt tok så lang tid,» siterte den tsjekkiske avisen sin informant på å si. Det ble ikke funnet dokumenter på den avdøde.

– Malaysia-politiet har bekreftet overfor vår ambassade at liket av en person som ble funnet nær øya Langkawi er en lenge savnet tsjekkisk statsborger, sa en talsmann for den tsjekkiske ambassaden i Malaysia.

Du burde møtes

Nyheten om Hajeks død rørte vennen hans, en annen tidligere skihopper, Martin Cikl. – Selv om han har vært savnet lenge, har jeg alltid trodd at han enten ville returnere til Tsjekkia eller starte et nytt liv der i Malaysia og at han snart ville kontakte meg – innrømmet Cikl på iDnes-portalen.

– Sist vi snakket sammen var i februar i fjor, vi skulle møtes etter sesongen. Dessverre skjedde det ikke, la han til.

Kilde: Imago Hajek var en representant for Tsjekkia

Rekorden tilhører ham fortsatt

Hajek gikk ned i tsjekkisk hopphistorie. Han spilte 111 ganger i verdenscupen. Han deltok i to verdensmesterskap i skihopp og fire i skiflyging. Han representerte Tsjekkia ved de olympiske leker i Vancouver og Sotsji.

Det beste øyeblikket i karrieren kom i 2010 da han fløy 236 meter i Planica, og satte tsjekkisk rekord. Denne avstanden var bare tre meter dårligere enn verdensrekorden den gang. Til dags dato har ingen av tsjekkerne slått poengsummen.

Etter å ha trukket seg fra idretten i 2015, trente han juniorer og trener kvinne- og deretter herrelandslaget i 2018-2022.

Forfatter: TG
//
Kilde: isportblesk.cz, idnes.cz

You may also like

Leave a Comment