Home » Åpning av Moxy Bergen Hotel i Norge

Åpning av Moxy Bergen Hotel i Norge

by Thure Lindhardt


Den nye BREEAM Excellent-sertifiserte Moxy Bergen, som åpnet i begynnelsen av mai, ble designet for å tiltrekke seg miljøbevisste reisende på jakt etter komfortabel overnatting i Norge.

Moxy, et Marriott International-merke, har valgt Bergen, Norges nest største by, som lokasjon for sitt nye hjem. Hotellet har 199 rom og ligger i bydel Solheimsviken i Bergen, byens viktigste næringsområde.

«Vi er veldig glade for å åpne dette fantastiske hotellet og ønsker nå å dra nytte av den økende etterspørselen etter virkelig autentiske opplevelser,» sa daglig leder Monica Selvik.

Moxy Bergen er rettet mot et lokalt klientell og er preget av fasiliteter som muliggjør utveksling mellom forretnings- eller fritidsreisende og byens innbyggere.

Spesiell oppmerksomhet ble viet til bærekraften til anlegget. Hotelloperatøren Core Hospitality og eieren GC Rieber Eiendom ønsket å gjøre det så miljøvennlig som mulig. Hotellet ble bygget i henhold til praksis definert av BREEAM, et internasjonalt program som vurderer bærekraften til en bygning og utsteder uavhengige sertifiseringer; og mottok BREEAM Excellent Mention, den nest høyeste prisen i sertifiseringen. Det har også søkt om «Green Key»-sertifisering for sine aktiviteter.

«Som det eneste BREEAM Excellent-sertifiserte hotellet i Norge, sier vi at det den dag i dag er det mest bærekraftige hotellet i landet,» sa Tor Instanes, administrerende direktør i GC Rieber Eiendom. «I planleggings- og byggefasen ble det tatt bærekraftige beslutninger i de ni kategoriene av BREEAM: ledelse, energiforbruk, helse og velvære, kollektivtransport, vannforbruk, materialvalg, byggestein, arealbruk og økologi samt miljøforurensning Hotellet kjøles med vann fra fjorden, det varmes opp av byens sentralvarme og overskuddsvarmen omdannes tilbake til energi i våre kjølesystemer.

Core Hospitality driver allerede et annet Moxy-hotell i den danske hovedstaden København, og planlegger å åpne et hotell under samme flagg i Tromsø i løpet av de neste årene.

You may also like

Leave a Comment