Home » Apple bekrefter: iPhone vil bytte til USB-C

Apple bekrefter: iPhone vil bytte til USB-C

by Connie Nielsen

Apple har offisielt bekreftet at de vil tilpasse seg den nye loven i EU. Det handler om å lade smarttelefoner via en USB-C-kontakt, noe iPhone ikke har.

Det bestemte myndighetene i EU Alle mobiltelefoner som selges i medlemslandene innen utgangen av 2024 må være utstyrt med en USB Type-C ladeport. Mens de aller fleste Android-smarttelefoner allerede oppfyller dette kravet, gjør Apple det fortsatt utstyrer sine iPhones med en Lightning-kontakt.

Utseende: Forbundet har bestemt. Ikke mer rot med ladere

Utseende: Norge ønsker også en lader for telefoner og andre elektroniske enheter

Den nye EU-loven gjelder selvsagt også for gigantene fra Cupertino. Apples markedssjef i et intervju med Wall Street Journal Gregory Joswiak han sa det Det amerikanske selskapet vil erstatte Lightning-kontakten med en USB-C-kontakt i fremtidige iPhonesHan spesifiserte imidlertid ikke når dette skulle skje. Noen kilder sier det vil skje neste år når serien presenteres iPhone 15men det kan de også være iPhone 16som burde være på markedet i 2024.

Som overalt i verden har vi ikke noe annet valg enn å overholde lokale lover.

sa Greg Joswiak

Apple-representanten sa ikke om alle iPhones vil ha en USB-C-tilkobling i fremtiden eller kun de som er beregnet på det europeiske markedet. Imidlertid nevnte han at reguleringsloven til Den europeiske union det er ikke bra for miljøet eller for Apples kunder. Gigantens markedssjef mener at overgangen til USB-C vil øke mengden e-avfall ettersom brukere (hovedsakelig iPhone) vil bli tvunget til å kjøpe nye ladere og kaste ut gamle som fortsatt fungerer.

På dette tidspunktet bør det huskes at nye iPads allerede bruker USB-C-kontakten for lading.

Utseende: Fagforeningen styrte. Slutt på gratispakker med operatører

Utseende: Google skryter av økonomiske resultater. Kjempen bremser farten

Bildekilde: Yalcin Sonata / Shutterstock.com

Tekstkilde: engadget, The Wall Street Journal

You may also like

Leave a Comment