Home » Apple bekrefter: iPhone vil være USB-C

Apple bekrefter: iPhone vil være USB-C

by Connie Nielsen

Apple har offisielt bekreftet at de vil overholde den nye loven i EU. Det handler om å lade smarttelefoner via USB-C-kontakten, som iPhones ikke har.

Det bestemte myndighetene i EU Alle mobiltelefoner som selges i medlemslandene innen utgangen av 2024 må være utstyrt med en USB Type-C ladeport. Mens de aller fleste Android-smarttelefoner allerede oppfyller dette kravet, gjør Apple det fortsatt utstyrer sine iPhones med en Lightning-kontakt.

Utseende: Fagforbundet har bestemt. Ikke mer rot med ladere

Utseende: Norge ønsker også en lader for telefoner og andre elektroniske enheter

Den nye EU-loven vil selvsagt også dekke giganten fra Cupertino. I et intervju med Wall Street Journal, Apples markedssjef Gregory Joswiak han sa det Det amerikanske selskapet vil erstatte Lightning-kontakten med en USB-C-kontakt i fremtidige iPhonesmen spesifiserte ikke når det ville skje. Noen kilder sier at det vil skje neste år når serien avdukes iPhone 15men de kan like gjerne være det iPhone 16skal bringes på markedet i 2024.

Som overalt i verden har vi ikke noe annet valg enn å overholde lokale lover.

sa Greg Joswiak

En Apple-representant sa ikke om alle iPhones vil ha en USB-C-tilkobling i fremtiden eller bare de som er beregnet på det europeiske markedet. Imidlertid nevnte han at reguleringsloven til Den europeiske union det er ikke bra for miljøet eller for Apples kunder. Gigantens markedssjef mener at overgangen til USB-C vil øke mengden e-avfall, ettersom brukere (hovedsakelig iPhone) vil bli tvunget til å kjøpe nye ladere og kaste ut gamle som fortsatt fungerer.

På dette tidspunktet bør det huskes at de nye iPadene allerede bruker USB-C-kontakten for lading.

Utseende: foreningen bestilt. Slutten på gratispakker med operatører

Utseende: Google skryter av økonomiske resultater. Kjempen bremser farten

Bildeopphavsrett: Yalcin Sonata / Shutterstock.com

Tekstkilde: engadget, The Wall Street Journal

You may also like

Leave a Comment