Home » Apple løy. Dessverre er effektiviteten ikke tilstrekkelig

Apple løy. Dessverre er effektiviteten ikke tilstrekkelig

by Peter Østbye

Apple lovet gylne topper for ytelsen til den nyeste M1 Ultra-brikken, spesielt for grafikkapplikasjoner. Uavhengige tester har imidlertid vist at amerikanerne fortsatt er langt, langt bak konkurrentene.

Apple er et av de mest kjente selskapene i den nye teknologibransjen. Noen verdsetter dem for design, andre for innovative løsninger og atter andre for økosystemet de skaper. Det skal imidlertid innrømmes at Jabłko har like mange fans som innbitte motstandere. Uansett Amerikanerne venter alltid på nye produkter fra et stort antall forbrukere fra hele verden.

Apple er igjen dyrere og svakere

Ikke rart avtalen Apple M1 Ultra vekket interesse hos mange. Spesielt hvis det integrerte grafikksystemet, som annonsert, skal være like effektivt som toppkonkurrentens kort og samtidig forbruke mindre strøm. Det ser imidlertid ut til at Apple løy lurt.

Apple M1 Ultra er den nyeste amerikanske brikken som består av to M1 Max-brikker koblet sammen. Tilbyr 21 TFLOPs med datakraft. Grafikkprosessoren har tilgang til en veldig stor cache (128 GB enhetlig minne)det er 5,3 ganger mer enn NVIDIAs kraftigste forbruker-GPU, GeForce RTX 3090.

Apple løy.  Dessverre er effektiviteten ikke tilstrekkelig

Den – GeForce RTX 3090 – ble sammenlignet av Apple i reklamemateriell. Selskapet hevdet at vi ville få samme ytelse med opptil 200W mindre strømforbruk. Dette bør bekreftes av interne tester på benchmarks fra dataindustrien.

Apple løy.  Dessverre er effektiviteten ikke tilstrekkelig

I dag opphevet Apple imidlertid embargoen mot anmeldelser av Mac Studio, de første ytelsesresultatene begynte å vises på nettet, og forbudet ble brutt. Tester fra The Verges utenriksredaksjon viser tydelig at Apple M1 Ultra ikke engang kommer i nærheten av NVIDIA GeForce RTX 3090. Både i spill og i beregninger med OpenCL API.

Apple løy.  Dessverre er effektiviteten ikke tilstrekkelig

Det er verdt å merke seg at The Verge testet den mest effektive varianten av Apple Mac Studio, som koster $6 199 (over PLN 26 000). Det er en datamaskin utstyrt med en 20-kjerners prosessor, en 64-kjerners grafikkbrikke og 128 GB minne. Til sammenligning koster NVIDIA GeForce RTX 3090 omtrent 10-11 tusen PLN i Polenog premieren på den enda mer effektive GeForce RTX 3090 Ti-modellen nærmer seg.

Se: Kinas Silicon Valley stenger. En katastrofe venter oss?

Se: NVIDIA gir bort grafikkort gratis

Fotokreditt: VideoCardz, The Verge

Tekstkilde: VideoCardz, red. egen

You may also like

Leave a Comment