Home » Arktis: Nordmenn når Caged Pole. Det er den siste informasjonen

Arktis: Nordmenn når Caged Pole. Det er den siste informasjonen

by Catherine Monroe


Facebook / Facebook/Marcin Gienieczko / Marcin Gienieczko var fanget på Spitsbergen i mange timer.

Marek Bobakowski


Marcin Gienieczko kjempet for livet i mange timer. Det dårlige været (orkanvind og iskalde) gjorde at polakken måtte tilkalle hjelp. Redningsmannskaper kunne ikke gripe inn på lenge. Endelig virket det. De fant landsmannen vår.

Som vi rapporterte fredag ​​(10.03.) kveld, hadde Marcin Gienieczko alvorlige problemer (HER for flere detaljer). En polak som bestemte seg for å bestige den høyeste toppen (Mount Newton, 1713 moh) i polarøygruppen Svalbald ble fanget av dramatiske værforhold. Orkanvind (nesten 150 km/t) og lave temperaturer (under minus 35 grader) gjorde at han måtte tilkalle hjelp.

Problemet er imidlertid at nordmennene ikke klarte å gjennomføre en redningsaksjon nettopp på grunn av de dårlige værforholdene. Som rapportert av det polske pressebyrået: Helikopteret kunne ikke ta av på grunn av vinden, og scooterne kunne ikke nå stedet der Gienieczko oppholder seg fordi en snøstorm forhindret det.

Polakken ventet og ventet. Lørdag morgen (11. mars) informerte han sine pårørende om at han hadde overlevd natten. Det var til og med et glimt av håp…

SE VIDEOEN: #dziejesiewsport: Møt en mann som scorer mål i…byggehansker

«I følge informasjonen han ga via satellitttelefon, har været bedret seg, vinden har stilnet og han kan allerede se fjellene» – kan leses på hans FB-profil, som jevnlig oppdateres av en av hans ansatte.

Og det gjorde den faktisk. Nordmennene klarte å nå polen. «Marcin ble evakuert og ført bort med helikopter, han er trygt i omsorgen for spesialister. Han ble fraktet til sykehuset for en grundig undersøkelse» – et nytt innlegg dukket opp på sosiale medier.

Det er bra at redningsmennene klarte å gjennomføre hele operasjonen effektivt, for de kunne ha mistet kontakten med ham. Det er bare rundt 20 % igjen på satellitttelefonen hans. Batteri. Og han hadde ingen mulighet til å fylle den opp.

Marcin Gienieczko er en ekstrem reisende og idrettsutøver. I 2021 oppsto det store kontroverser rundt ham. Vel, i 2015 skulle han svømme Amazonas i en distanse på 5573 kilometer, som han ble tildelt Guinness verdensrekord for. Etter en gjennomgangsprosess som varte i flere år, ble han endelig fjernet fra denne listen. Bevisene han la frem viste seg å være utilstrekkelige.

Les også: Enestående situasjon. En slik beslutning har aldri blitt tatt i forhold til Russland >>

Les også: Et svært viktig ministermøte. Det handler om å boikotte de olympiske leker

You may also like

Leave a Comment