Home » Armonaitė inviterer norske bedrifter til å utvide sine aktiviteter i Litauen

Armonaitė inviterer norske bedrifter til å utvide sine aktiviteter i Litauen

by Thure Lindhardt

A. Armonaitė vil invitere representanter for norsk økonomi til å utvide sine aktiviteter i Litauen, samarbeid innen høyteknologiske og innovative industrier vil bli diskutert.

Litauen er spesielt interessert i utvikling av laser- og optisk teknologi, biovitenskap, informasjons- og kommunikasjonsteknologi, maskinteknikk, fintech og cybersikkerhet, sa ministeren.

Mer aktivt økonomisk samarbeid mellom Litauen og Norge diskuteres også på Litauisk-norsk økonomisk forum i Oslo med deltagelse av viseminister Jovita Neliupšienė. Hun vil også besøke norske bedrifter som er viktige for litauisk eksport og investeringer.

I 2020 var Norge den ellevte største investoren i Litauen med FDI på til sammen 638 millioner LTL. Euro. Det er i dag rundt 370 selskaper med norsk kapital som opererer i landet, som til sammen utgjør over 13 tusen. Arbeidsplasser.

Den totale handelsomsetningen til Litauen og Norge i 2020 var 1,75 milliarder LTL. Euro.

Det er ikke tillatt å publisere, sitere eller på annen måte gjengi informasjon fra nyhetsbyrået BNS i massemedier og på Internett uten skriftlig samtykke fra UAB BNS.

You may also like

Leave a Comment