Home » Astrofysikere fanger opp mystiske signaler fra Melkeveien: den nærmeste kilden til jorden

Astrofysikere fanger opp mystiske signaler fra Melkeveien: den nærmeste kilden til jorden

by Thure Lindhardt

For eksempel, i 2020 28. april fanget to jordbaserte radioteleskoper FRB. Utbruddet varte bare et millisekund, men astronomer sa at det var umulig å ikke legge merke til det. Dette utbruddet spredte seg fra et sted i Melkeveien 30 000 lysår fra planeten vår, noe som gjorde det til FRB nærmest Jorden. sciencetimes.com.

Endret signaler fra Melkeveien

Et uvanlig signal ble oppdaget av Canadian Hydrogen Intensity Mapping Experiment (CHIME) og Transient Astronomical Radio Emission Survey 2 (STARE2).

I følge Kiyoshi Masui, en førsteamanuensis i fysikk ved Massachusetts Institute of Technology, fanget CHIME opp signalet selv om radioteleskopet ikke pekte den andre veien, og STARE2 fanget opp signalet selv om det bare hadde et sett med enkle radioantenner.

Space.com Portalen skriver at dette er den første FRB som dukker opp fra Melkeveien. Tidligere signaler ble registrert milliarder av lysår unna, noe som gjorde dem vanskelige å studere. Ifølge astronomer var signalet det sterkeste som noen gang er registrert i Melkeveien.

Å kjenne til de tidligere registrerte FRB-ene har hjulpet astronomer med å finne opprinnelsen til et uvanlig signal fra Melkeveien.

Basert på ulike studier mistenker forskerne at FRB-signalkilden kan være en magnet. Magnetarer er unge nøytronstjerner som er født fra supernova-rester med et magnetfelt som er 5000 milliarder ganger sterkere enn jordens magnetfelt, noe som gjør dem til de kraftigste magnetene i universet.

Mystiske signaler fra andre galakser

Raske utbrudd av radiobølger varer noen få millisekunder, de er som pulsarer – en roterende nøytronstjerne som sender ut elektromagnetisk stråling fra radiobølger, lys osv. i form av stråler.

Første FRB spilt inn i 2007 av Duncan Lorimer og David Narkevicius som studerte data fra Parkes radioteleskop. FRB kalles noen ganger en Lorimer-utbrudd.

De fleste av FRB-ene kommer fra andre galakser. Den velkjente FRB 121102 ble spilt inn i 2014 og minst noen hundre ganger siden den gang. Den spredte seg fra en liten dverggalakse verdt 3 milliarder. Lysår fra jorden.

Astronom Dr. Shivanis Bhandari av Australian National Science Agency SCIRO registrerte ytterligere fire FRB-er. Han gjorde dette med Australian Square Kilometer Array Pathfinder (ASKAP) i en avsidesliggende region i Vest-Australia.

Som det er skrevetForbes«, Minetet keturi FRB yra FRB 180924, FRB 181112, FRB 190102 ir FRB 190608.

De siste fire FRB-ene varierte fra 3 milliarder dollar til 4 milliarder dollar. Lysår fra Jorden, fra store galakser der stjerner langsomt dannes.

Kilde: https://www.livescience.com/strange-signal-from-milky-way.html

Det er strengt forbudt å bruke informasjon publisert av DELFI på andre nettsteder, i media eller andre steder, eller å distribuere vårt materiale i noen form uten samtykke, og dersom samtykke er innhentet, må DELFI oppgis som kilde.

You may also like

Leave a Comment