Home » ATP-finaler: Andre tap for Rafael Nadal. Casper Ruud i semifinalen

ATP-finaler: Andre tap for Rafael Nadal. Casper Ruud i semifinalen

by Erlend Loe

Den 36 år gamle Nadal, som for øyeblikket er nummer to på ATP-rankingen, startet turneringen med tap for Fritz, også i strake sett. Tirsdag begravde han sine sjanser til å avslutte året som nr. 1 og detronisere landsmannen Carlos Alcaraz (19), som var fraværende fra hovedstaden i Piemonte på grunn av skade. Betingelsen var seieren på dette arrangementet, der sesongens åtte beste tennisspillere konkurrerer mot hverandre.

Han ble holdt av Auger-Aliassime hovedsakelig på grunn av den bedre serven. Kanadieren sendte 15 ess, spanjolen bare ett.

SE OGSÅ: Iga Świątek talte etter en eksepsjonell sesong. «Vanskelig å beskrive»

«Å avslutte sesongen som nummer 1 – det ville vært en tour de force, spesielt i denne fasen av karrieren min. Men jeg har sagt før at målet mitt aldri igjen vil være å bli nummer én. Kroppen min, alderen min, min personlige situasjon tillater meg ikke det, sa Nadal.

«Jeg må akseptere at 2023-sesongen starter i morgen for meg. Jeg kan bare jobbe med å spille bra neste år. Jeg tror ikke jeg har glemt hvordan man spiller tennis eller hvordan man er mentalt sterk. Jeg trenger bare å gjenvinne selvtilliten jeg trenger for å spille på det nivået jeg ønsker å spille på.»

Vinneren av 22 rekordstore Grand Slam-turneringer (årets Australian Open og French Open) har ennå ikke møtt sin siste kamp i Torino – mot Ruud, men resultatet vil ikke lenger ha betydning.

Ruud har to seire på lur (han slo Auger-Aliassime på søndag) og sikrer seg en plass i semifinalen. Nadals jegere Auger-Aliassime og Fritz spiller direkte om den andre opprykksplassen.

Den røde gruppen ble suspendert tirsdag. Serbiske Novak Djokovic og russiske Andrei Rublev vant første runde mens greske Stefanos Tsitsipas og russiske Daniil Medvedev ble beseiret.

Hubert Hurkacz spiller rollen som andre reserve i Torino.

Resultater fra tirsdagskampene til Green Group:

Felix Auger-Aliassime (Canada, 5) mot Rafael Nadal (Spania, 1) 6-3, 6-4

Casper Ruud (Norge, 3) – Taylor Fritz (USA, 8) 6-3, 4-6, 7-6 (8-6)

MC, PA

Gå til Polsatsport.pl

You may also like

Leave a Comment