Home » ATP-finaler: Andrei Rublev og Novak Djokovic startet med seire

ATP-finaler: Andrei Rublev og Novak Djokovic startet med seire

by Erlend Loe

«Fred, fred, fred er det vi trenger», skrev Rublev på kameralinsen etter seieren før han forlot retten, med henvisning til krigen i Ukraina som har pågått siden slutten av februar.

Tidligere hadde Rublev en veldig tett kamp med fjorårets finalist Medvedev, som hadde ikke mindre enn 24 ess, men også åtte doble feil. Duellen varte i over to og en halv time. Det siste settet var jevnest da ingen av spillerne klarte å bryte motstanderens serve. I tie-break til 7:7 var det vanskelig å plukke en vinner. Rublev vant de to siste ballene.

SE OGSÅ: Iga Świątek talte etter en eksepsjonell sesong. «Vanskelig å beskrive»

Russerne spilte sammen for første gang i år. Totalt sett møttes de for sjette gang, for Rublev var det den andre seieren over Medvedev i karrieren. Tidligere, i 2021, klarte han å beseire en motstander i semifinalen i Masters Series-turneringen i Cincinnati.

I fjor ble Rublev olympisk mester i mixed double sammen med Anastasia Pavlyuchenkova.

I den andre kampen mandag brøt Djokovic grekerens serve på første forsøk. Siden den gang har ingen klart å gjenta denne bragden. Spillerne presenterte ukonvensjonelle trekk som ble satt stor pris på av publikum på Palasport Olimpico.

Det andre settet var på et enda høyere nivå og endte med en tie-break der Djokovic innledningsvis hadde mye mer flaks. Han ledet allerede 5:1, men grekeren vant de neste tre ballene. Serberen brukte det første matchpoenget og triumferte etter en time og 40 minutter. Han vant sin niende seier i karrieren over Tsitsipas.

Som nybegynner tapte Djokovic bare åpningskampen sin i ATP-finalen én gang. Det skjedde med spanjolen David Ferrer i 2007. Hvis serberen vinner turneringen, vil han utligne rekorden til Sveits Roger Federer, som seiret seks ganger i et arrangement av denne rangeringen.

Tirsdag spiller spanjolen Rafael Nadal og kanadieren Felix Auger-Aliassime samt nordmennene Casper Ruud og Taylor Fritz de andre kampene i Green Group-turneringen.

Resultater for rød gruppe:

Andrei Rublev Russland, 6) – Daniil Medvedev (Russland, 4) 6:7 ​​(7:9), 6:3, 7:6 (9:7)

Nokak Djokovic (Serbia, 7.) vs. Stefanos Tsitsipas (Hellas, 2.) 6: 4, 7: 6 (7: 4)

MC, PA

Gå til Polsatsport.pl

You may also like

Leave a Comment