Home » ATP-finaler: Rafael Nadal sier farvel til seieren, Taylor Fritz til semifinale

ATP-finaler: Rafael Nadal sier farvel til seieren, Taylor Fritz til semifinale

by Erlend Loe

Spanjolen Rafael Nadal beseiret Norges Casper Ruud for å sikre seg en topp fire plassering i sin siste kamp i ATP Finals tennisturnering i Torino. Andre fra den grønne gruppen sikret amerikanske Taylor Fritz, som vant med kanadiske Felix Auger-Aliassime, pasningen til semifinalen.

Nadal, som ikke hadde noen sjanse til å holde seg i kampen etter tap for Fritz og Auger-Aliassim torsdag, gikk inn i den siste kampen motivert til å avslutte sesongen med seier. Han klarte det til tross for at sammenstøtet med nordmannen var heftig og jevn fra start til slutt. Den mer erfarne spanjolen spilte imidlertid slutten av settene bedre, og brøt sin rival i begge settene i den siste kampen.

SE OGSÅ: Hun var tennisspiller, nå er hun «påvirkeren nummer én» (BILDER)

«Jeg kan gå hjem fornøyd med at jeg ga alt frem til siste kamp. Turneringen ender med seier for meg og jeg har utsikter til å bli bedre. Jeg skal prøve å starte 2023 med positiv energi og prøve å spille på det nivået jeg ønsker å være fra starten av. Jeg kan ikke vente – sa den nåværende toeren på ATP-rankingen.

Ruud har ennå ikke vunnet mot en av de tre beste tennisspillerne i verden. Til tross for torsdagens nederlag, vant han gruppen De Grønne.

Dagens andre møte var også balansert. Ingen av spillerne klarte å bryte rivalen, og resultatet av to sett ble avgjort med en tie break. Fritz var litt bedre i den første, Auger-Aliassime i den andre. Midt i tredje sett brøt amerikaneren kanadieren, noe som tok fra seg kampviljen. Tabellplasserte USA vant til slutt 6-2 og tok seg dermed videre til semifinalen og tok andreplassen i Greens-gruppen.

Den røde gruppen ble suspendert torsdag. Onsdag sikret serbiske Novak Djokovic en plass i semifinalen mens russeren Daniil Medvedev bommet på sjansen til å gå videre til neste etappe i konkurransen. Den direkte duellen mellom grekeren Stefanos Tsitsipas og russeren Andrei Rublev avgjør hvem som blir nummer to blant topp fire i turneringen.

Resultater fra torsdagens Green Group-kamper:

Rafael Nadal (Spania, 1) vs. Casper Ruud (Norge, 3) 7-5, 7-5

Taylor Fritz (USA, 8) – Felix Auger-Aliassime (Canada, 5) 7-6 (7-4), 6-7 (5-7), 6-2

MC, PA

Gå til Polsatsport.pl

You may also like

Leave a Comment