Home » Australieren vant en regnfull etappe i Giro d’Italia. Norge er fortsatt ledende

Australieren vant en regnfull etappe i Giro d’Italia. Norge er fortsatt ledende

by Erlend Loe

Etappen i regnet var full av krasj, inkludert tre på de siste kilometerne. Løpsfavoritten Remco Evenepoel (Soudal-Quick Step) ble skadet to ganger: En gang kort tid etter start da en hund løp ut på veien, og andre gang rundt to kilometer fra mål da flere syklister falt om foran ham.

SE OGSÅ: Russiske og hviterussiske syklister kan starte under nøytralt flagg

Verdensmesteren så sår ut, men fullførte etappen på sykkelen. En representant fra teamet hans sa at innledende tester ikke viste brudd, men røntgenbilder vil bli tatt på onsdag.

Ved mål, like før slutt på konkurransen, falt Mark Cavendish (Astana Qazaqstan), mistet kontrollen over sykkelen og var ikke lenger i stand til å kjempe om etappeseieren. Briten krysset målstreken… på ryggen, femte. Men senere ble resultatene verifisert, den fjerde plasserte italienske Alberto Dainese (DSM) ble falt tilbake til 34. plass og Cavendish forbedret seg med én plass.

Flere konkurrenter inkludert Andrea Vendrame (AG2R Citroen) klarte ikke å unngå britens veltende sykkel. Italieneren ble rangert som åttende, men løp inn i autovernet kort tid etter målpassering og ble båret på båre.

Sam Groves var syv kilometer tidligere i et av svingene sammen med flere andre ryttere. Men så samlet de skadde seg raskt og ble med i gruppen i spissen for flokken.

– Jeg er overrasket selv. Alt gikk bra, men så krasjet jeg i rundkjøringen med sju kilometer igjen. Heldigvis klarte jeg å sette på lenken raskt og fange opp ledergruppen, men det var ikke pent, vi mistet hodet alle sammen. Lagkameratene mine gjorde en god jobb og til slutt var jeg i en god posisjon og hadde fortsatt nok energi til å fullføre og vinne. Det er en drøm som går i oppfyllelse, spesielt siden jeg har fokusert på dette løpet siden november eller desember – sa australieren, sitert av cyclingnews.com.

Som eneste representant for Polen tok Cesare Benedetti (Bora-hansgrohe) 128. plass.

I den sammenlagte tabellen beholdt Leknessund ledelsen torsdag 25., fortsatt 28 sekunder foran Evenepoel. Belgieren falt for andre gang i den såkalte i beskyttelsessonen og led derfor ikke noe tap av tid. Tredjeplassen går til franske Aurelien Paret-Peintre (AG2R Citroen) – 30 sekunder bak lederen.

Torsdag skal syklistene gjennomføre en 162 km lang etappe med start og mål i Napoli. Løpet avsluttes 28. mai i Roma.

MC, PA

You may also like

Leave a Comment