Home » Auto-News: Må du vaske bilen oftere om vinteren?

Auto-News: Må du vaske bilen oftere om vinteren?

by Thure Lindhardt

«Bilen må vaskes både sommer og vinter. Vær skinnende og vakker om sommeren og vakker om vinteren fordi det er sklisikre materialer. Det skader kroppen og bunnen, sier Raivis Alksnis, Krown Latvija.

Det er greit å gå inn på et selvbetjent vaskeri når det er sol og varmt ute. I den kalde og fuktige vinteren vil mange ikke lenger ha med seg vannpistoler.

«Selvfølgelig synder den daglige brukeren og vasker ikke biler. Det ser ut til at jeg skal ri og det vil tjene. Glem å vaske, gi slipp på det når en rask reparasjon er nødvendig, sier Viesturs Cimbals, leder for bilkarosseriverkstedet på Autostatuss 7.

Navnene på karosserispesialistene bekreftes også av rustbeskyttelsesekspertene.

Raivis Alksnis: «Hvis bilen ikke vaskes, trenger salt inn i mikrosprekkene. De utvider seg og du må kanskje male bilen i påvente av våren.

Selv om begge anbefaler å overlate vaskehallen til spesialister, må du være enig i at det er raskest å gå inn i selvbetjent vaskehall.

Raivis Alksnis: «Om vinteren, vask bilen, buene og gulvet så ofte som mulig.»

Her er neste spørsmål: hvor ofte bør du vaske bilen om vinteren? Ikke hver dag!

«Selvfølgelig, jo oftere jo bedre, men minst to ganger i måneden,» tilbyr Viesturs Cimbals.

«Jeg vil anbefale å spyle minst en gang i uken om vinteren, med et minimumsprogram annenhver uke,» legger Raivis Alksnis til.

Det anbefales på det sterkeste at du bruker varm voks hver gang du vasker. Dette tillater behandling selv når det er reelle ulemper utenfor. Bilen vil takke deg.

«Om vinteren vil jeg anbefale å bruke voks med en spesiell knapp. Enhver beskyttelse må være over enhver beskyttelse som kan pålegges. Butikkverdien består også,» oppsummerer Raivis Alksnis.

Andre leser akkurat nå

You may also like

Leave a Comment