Home » Bad og konserter i og rundt Warszawa

Bad og konserter i og rundt Warszawa

by Gunnar Garfors

Endelig har vi den etterlengtede sommeren og ferien. Mange av oss vil helt sikkert tilbringe deler av tiden utenfor byen, men de som bestemmer seg av ulike grunner eller rett og slett må bli i Warszawa vil ikke kjede seg. Vi venter på mange konserter, utstillinger, utendørs kino, soling på Vistula og mange andre attraksjoner.

Mange av oss forbinder sommer med soling. Vi har muligheten til å gjøre det i Warszawa, fordi det er mange strender på Vistula. I løpet av sommerferien introduserte rådhuset i Warszawa gratis strandpoeng. Du kan låne strandstoler, matter, tepper, baller, boule, pedagogiske spill og kikkerter gratis. Strandsteder av denne typen kan bli funnet på følgende strender: Saska, Poniatówka, Rusałka, Żoliborz, stranden ved Kamień Pavilion eller på Patton Boulevard. Hvis været er dårlig, kan du alltid varme deg i badstuen på Vistula, fordi den allerede fungerer og ligger på Zaruskiego Boulevard, rett ved siden av Miami Wars-restauranten.

Men hvis noen foretrekker å bade i bassenget, har vi en overflod av dem i hovedstaden. For de som ikke vet ennå, vil vi minne om at den 1. juli ble svømmebassengkomplekset «Planeta Zalesie» åpnet i Zalesie Górne nær Piaseczno. Komplekset ble bygget på stedet for det tidligere Wisła-senteret. I tillegg til bassengene har vi en lekeplass bestående av 3 store sklier for voksne og barn over 140 cm høye og en blekksprutsklie for småbarn.

I Mokotów har vannparken Warszawianka ved Merliniego-gaten 4 vært den mest populære i mange år. I tillegg til svømmebassenger og sklier inkluderer komplekset et velutstyrt SPA & Wellness-område og et russisk badekar. De helbredende og helsemessige egenskapene til suckers er uvurderlige. Den vekslende påføringen av varme og kulde herder kroppen og styrker dens forsvar. Det har en gunstig effekt på kardiovaskulære og respiratoriske systemer, det anbefales for personer som er utsatt for hyppige forkjølelser, lider av muskel-, lemmer- og leddsmerter, allergikere og personer som er under konstant stress.

Det handlet om kroppen, nå handlet det om sinnet. Sommeren Kinoteka har begynt i Kultur- og vitenskapspalasset. Gratis filmvisninger holdes her hver tirsdag klokken 21.30 frem til midten av august. Det finnes også friluftskinoer mange andre steder i hovedstaden i sommerferien – inkludert OPAK-parken, parken ved Balatonsjøen eller den romantiske stranden i Wawer.

Vi har gode nyheter for musikkelskere – etter to års pause i Łazienki Park på grunn av pandemien, har Chopin-konsertene startet i sin tradisjonelle form, noe som betyr at fremragende polske og utenlandske pianister igjen vil opptre foran Chopin-monumentet. Konsertene er åpne hver søndag kl 12.00 og 16.00 frem til slutten av september.

Klassisk musikk kan også høres i Museum of King Jan III’s Palace i juli. Nyt Sobieski i Wilanów. Konsertene er en del av prosjektet til XIX. International Summer Academy for Early Music og finner sted 12. og 14. juli kl. 19.00 i den hvite salen på palasset.

I tillegg til klassisk musikk konserter, Museum of the Palace of King Jan III. Sobieski i Wilanów forberedte mange andre attraksjoner for denne ferien. Programmet inkluderer kalligrafiverkstedet «Ink Creatures», som finner sted 10. juli fra kl. 13.30. Under workshopen kan du finne ut hvordan disse stjernebildene ble representert på himmelkartene deres av den fremragende Gdańsk-astronomen Jan Heweliusz.

14. og 16. juli fra klokken 11.00 til 14.00 inviterer anlegget til en spasertur under mottoet «Lake Morysin». Turgåerne har muligheten til å bli kjent med denne eksepsjonelle villmarksenklaven Morysin, som har vært beskyttet ved lov som et naturreservat siden 1996. Under møtet kan du lære mye om floraen og faunaen til dette unike habitatet, samt om dets historie og historiene knyttet til det. Vi besøker også monumentene i reservatet – ruinene av palasset, vakthuset og skogvokterens hus.

Jazzelskere er allerede glade fordi den 2. juli i Warszawa startet den 28. utgaven av en av de mest populære jazzfestivalene i Polen – “Jazz in the Old Town”. Friluftskonserter er tilgjengelig frem til 27. august. Polske og internasjonale jazzstjerner opptrer, det er jazzfunn, unike prosjekter og tilbakekomsten av legendariske band.

Fra 9. juli til 24. august kan vi høre jazzkonserter i Park Dreszera i Mokotów som en del av den 12. utgaven av Dreszer Jazz (jazzmusikkscene). Konsertene finner sted på lørdager klokken 17.00.

Jazz vil også bli hørt i Łazienki Królewskie denne sommeren under Strefa Ciszy-festivalen, som varer fra 10. til 24. juli.

Det blir også jazzkonsert 11. juli kl 20 i Plac Defilad. Det blir en konsert for å minnes 80-årsdagen til den fremragende polske trompetisten og jazzkomponisten Tomasz Stańko. Marcin Wasilewski Trio vil opptre med et spesielt bidrag fra den norske trompetisten Nils Patter Molveare.

Etter en to-års pause på grunn av pandemien, returnerte multimediafonteneshowene, veldig populære blant innbyggerne i Warszawa, til Podzamcze. Multimediafonteneparken ligger i Podzamcze, på torget til den 1. polske hærens panserdivisjon, mellom gatene Bolięć, Wybrzeże Gdańskie, Sanguszki og Rybaki i New Town. Multimediashowene finner sted hver fredag ​​og lørdag fra 6. mai til 30. juli kl. 21.30, fra 5. til 27. august kl. 21.00 og fra 2. til 30. september kl. 20.30. Warszawa-legender har vært inspirasjonen for alle multimedieshow så langt. Det var allerede en legende om havfruer, bjørneprins, kriger og sawa, og i år er det tid for en historie om gullanden. Det er historien om en fattig skomaker, Lutek, som etter et øyeblikks kvelning av rikdommen han har gitt, velger ærlig arbeid og kjærlighet. Under showet får vi høre Maanam-bandets store hits inkludert «Extremely cold May», «Don’t rush me because I’m losing myBreath» og «Cicadas on the Cyclades».

Været i Warszawa denne sommeren vil ikke nødvendigvis være som Kykladene, men uansett vær, lover sommeren i hovedstaden å bli virkelig interessant.

You may also like

Leave a Comment