Home » Bak kulissene pokerspill. En ny virtuell linje som et resultat av «Kampanjen mot Polen»

Bak kulissene pokerspill. En ny virtuell linje som et resultat av «Kampanjen mot Polen»

by Thure Lindhardt

Mye har blitt sagt siden konkurransene i Ruce om forvirringen rundt det polske laget og deres kjeledress. Det ble flere kontroller, diskusjoner under og etter kontrollene, men også diskvalifikasjoner. Nye løsninger er allerede implementert, som i likhet med Mika Jukkara, den nye enhetskontrolleren for verdensmesterskapet, burde vært enda flere.

Se videoen
En revolusjonerende endring i hoppingen. Denne nyheten endrer hopp!

«Dzióbek» i polsk kjeledress. Małysz sa at «noen dryppet»

Polsk kjeledress, nærmere bestemt hennes tøye utDet var et kontroversielt tema i verdenscupkonkurransen i Ruce for noen uker siden. TVP-sportsjournalist Michał Chmielewski delte på Twitter hvordan finnene viste på sosiale medier hvordan de «kombinerer» Polen med kostymene sine før hoppet. På profilen «Onkonalka» et nærbilde av en jumpsuit av polske gensere med et karakteristisk utstående «nebb».

Og polakkene måtte gjennomgå ytterligere kontroller i Vistula. Effekt? Diskvalifikasjonen av Maciej Kot etter kvalifiseringshoppet på fredag ​​og en lang diskusjon mellom Michał Doleżal og Mika Jukkara samme dag. Han ville vite nøyaktig hva spillerne hans burde unngå og hva som er rett og hva som ikke er det.

– Noen sa til FIS at vi forbød drakter – de dømte for det i en uttalelse for Skijumping.pl Adam Małysz på Vistula. Utstyrskontrolløren selv innrømmet at noen hadde signalisert til ham at polske hoppere var opp til utstyret. – Det handler om den såkalte tuten i skrittet, som ikke er tillatt med kjeledress. Selvfølgelig er spillerne blitt målt og alt er bra. Jeg vet ikke hvor disse insinuasjonene kommer fra. Vi ville vært dumme å gjøre noe slikt hvis vi visste at det ikke var lov. Kanskje noen gjorde det med vilje å sende genserne våre til inspeksjon og demontere dem – la han til.

En annen ting er at problemene ikke alltid kom ut av ingensteds. Polakker sjekket nye dresser nesten hver helg. Ikke rart med svakere resultater og sesongstart, hvis du alltid ønsker å velge det beste utstyret og til og med beholde det de neste ukene og målrette arrangementer. Trening er ikke alltid nok til dette. – Det er en fagflyt. Men det er også en sak vi ønsker å overlate til våre egne enheter. Du kan ikke se alt på TV, vi viser ikke alt, vi holder noe for oss selv – sa Maciej Maciusiak, Michał Doleżals assistent, til Łukasz Jachimiak.

Den store reaksjonen fra Małysz. Han kunne ha vunnet, men han foretrakk å hjelpe en stor rival

Piloten forklarte den økte kontrollen over polakkene. «Det er som i Formel 1»

Allerede den gang spurte vi Mika Jukkara i Polen hva han fryktet om uregelmessighetene i Doleżals lagdrakter. – Det er ikke det at et av landslagene gir meg beskjed for å se det. Fikk et tips, men fra maskinvareinspeksjonsgruppen vår i Ruce forrige helg. Noen ganger er det slik. Jeg får en melding på walkie-talkie på forhånd: sjekk dette og hint nedenfor. Så sjekker vi og finner vi et problem, vurderer vi sammen med alle på laget hva vi skal gjøre med det – forklarte finnen.

Ifølge Jukkara ble alt gjort for å forhindre at slike situasjoner skulle oppstå i fremtiden. – Jeg inviterte deg til en diskusjon, jeg ville forklare hva som egentlig foregår. Alt er bra fra min side, jeg ønsket og skal være gjennomsiktig og ren, så jeg foretrekker å snakke med et team som ikke forstår noe eller gjør noe galt hver gang – understreket han. – Ingen kan hindre andre representasjoner i å «spionere på» andre. Så viser det seg at noen har lagt merke til noe og sannsynligvis snakker om det høyt. Det er som i Formel 1: alle ønsker å finne noe og ser også på sine rivaler, vil se hva de holder på med og sørge for at det overholder reglene. Men tro meg, det visste vi før noen ville påstå at polakkene gjorde noe galt. Etter samtalene våre skulle alt være bra – forsikret han oss om. Men tilsynelatende er ikke alt avklart ennå.

Nok en diskvalifikasjon. Małysz tordnet over «kampanjen mot polakkene». «Dette er et sjokk»

Neste verdenscuphelg i Klingenthal var det ytterligere kontroller på polakkene. Jukkara ville trolig sjekke om hopperne og personalet fulgte hans forespørsler og instruksjoner. Og en annen feil skjedde: Finnen diskvalifiserte Paweł Wąsk, som scoret verdenscuppoeng i søndagskonkurransen. – Vi er i sjokk. Vi føler at kampanjen er mot oss – sa Adam Małysz i et intervju med Eurosport. – Piotrek Żyła ble sjekket etter hvert hopp i går, noe som ikke skjedde. Personalet savner endelig draktene. Selv to ganger i dag og alt gikk bra, er det et sjokk. Paweł kan ta en god plass i dag – la han til.

– Adam reagerer raskt på slike situasjoner. Han kan vurdere om dette er en bevisst handling eller om det bare skjedde med oss. Jeg påstår at hvis kontrolløren vil finne et sted hvor drakten er feil, så finner han den. Det er merkelig at Pawełs dress til og med ble sjekket på buksebenet og uregelmessigheten ble funnet der. Noen ganger er en midjeomkrets eller en brystomkrets nok, for det er det som betyr mest. Hvis du ser etter hele drakten, finner du omtrent en halv centimeter i hver – vurdert W Sport.pl LIVE-programmet President i det polske skiforbundet, Apoloniusz Tajner.

Doleżal ønsker en diskusjon. Han er i tvil. Strid også blant nordmenn og tyskere

Aktivisten la til at han med det blotte øye så nordmennene strekke seg og bule på startstangen, noe som tyder på at dressene deres er mye løse. Utstyrsskaper fra Slovenia, Peter Slatnar, antydet til og med i et intervju for den daglige «Delo» at Alexander Stöckls spillere hadde nytt materiale som «på en eller annen måte gled gjennom utstyrsinspeksjonen». Før verdenscuprennet i Engelberg kom temaet tilbake til «Onkonalka»-profilen. Denne gangen viser Instagram unaturlige former på tyske kjeledresser.

En ny retning har dukket opp: hvorfor blir polakker undersøkt nærmere ettersom kontroverser finner sted mellom mange nasjoner? «Jeg har noen konklusjoner om hva resten av de andre representasjonene gjør.» Vi skal prøve å styre alt slik at vi ikke blir etterlatt. Det handler ikke om å kopiere løsninger, men det er ting som kan diskuteres – sa Michal Doleżal etter kvalifiseringen i Engelberg i et intervju for TVP Sport. Spillet poker begynte bak kulissene med å hoppe. Denne sesongen og flat Ski Anże Laniska i starten av konkurransen eller de spesielle rillene i norske ski på de siste konkurransene er de beste eksemplene på at du kan vinne mye med utstyret ditt i disse dager.

Jukkara ønsket ikke å bli det nye «FIS-politiet». Da Kobayashi ble diskvalifisert, slo hjertet raskere. «Men det handler om effekten, ikke følelsene»

Jukkara skal være dommeren. Finnen, som denne sesongen har på seg skoene til en mann som har vært kjent som «FIS-politiet» ​​i 30 år, nemlig Sepp Gratzer. Tyskeren droppet på slutten av forrige sesong og Jukkara ble valgt som hans etterfølger. – Jeg mente ikke å bli som ham. Han var en institusjon for menn, han hjalp meg mye i løpet av sommeren med å jobbe på Summer Grand Prix-serien sammen, men han laget noen av reglene og var ansiktet ut mot hele hardware-delen av sporten. Jeg kom inn her som en ny og jeg vil gjøre det på mine egne premisser – fortalte Jukkara oss.

På den tredje konkurransedagen i den nye sesongen diskvalifiserte han Ryoyu Kobayashi, som da ble nummer to i verdenscuppen. – Skjelver hendene mer i en slik situasjon? Nei. Kanskje hjertet mitt hoppet over et slag et øyeblikk. Men det handler ikke om følelsene, det handler om effekten. Jeg ønsker ikke å finne noen uregelmessigheter hos spillerne, en etter en, enten han er best eller ikke. Men finner jeg det jeg leter etter, vil jeg uansett gjøre det samme – beskrevet Jukkara. Den nye kontrolleren annonserte fra starten at det kommer flere kontroller og noe vil tjene. Og slik var det fredag ​​i Engelberg.

Kamil Stoch og Piotr Żyła«Hvor lenge kan du?» En sterk stemme fra PZN etter de dårlige hoppene til polakkene

En ny virtuell linje i hopp. Og det blir flere kontroller og flere endringer

Jukkara kalte alle hoppere etter kvalifiseringen. Han målte trinnet og, som han forklarer, samlet inn data. – Det er vår indre beslutning å gjøre dette. Vi ønsker å etablere hensiktsmessige retningslinjer slik at reglene er klare for alle og draktene ser like ut, det er ikke rom for å tukle med reglene. Faktisk har vi hatt mange samtaler med trenerne i det siste om hva som kan og ikke lar seg gjøre. Spesielt når man strekker våtdraktene opp i bakken. Det var oppførsel som ingen ønsket å se. Og vi har introdusert en ny regel: virtuell linje. Den starter fem streker over maskinvarekontrolleren. I denne plassen kan konkurrenten knapt strekke drakten. Vi gjorde det klart. De pleide å kunne gjøre mer, de ble bare begrenset når de dukket opp på kontrolleren. De kunne ikke bryte reglene, men mangelen på dette rommet resulterte i mange regelbrudd. Det likte vi ikke, så nå er det bare å legge ned de fem stengene og holde skiene før sjekk, avslørte finnen.

– Nå utføres kontrollene «normalt», den ene etter den andre, men hopperne må venne seg til at det er og blir mange av dem – innrømmet han. – Dette er målet vårt: mer kontroll, mer nøyaktighet, mindre kontrovers, endring til det bedre. Og til alle som har blitt påvirket av de tidligere sakene eller ønsker å spore opp konspirasjoner, litt sjelefred. Ingen vil gjøre noe galt her, ingen vil bli skadet. Jeg kan også si at situasjonen er i bedring. I begynnelsen av sesongen var det mye verre å strekke draktene og bryte reglene – la Mika Jukkara til.

Doleżal reagerer skarpt etter brudd i venene. Doleżal reagerer skarpt etter brudd i venene. «Hva skjedde i kvalifiseringen?»

Konkurransen på lørdag i Engelberg med fem polakker til start starter klokken 16.00. Dette ble innledet av en testserie planlagt til 15.00. Direkte dekning på Sport.pl og i Sport.pl LIVE-applikasjonen.

You may also like

Leave a Comment